SKIDATA Scandinavia väljer molnet för sin tullhantering

SKIDATA Scandinavia har valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes, GCT (Global Customs and Transport) för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

SKIDATA GmbH är världsledande på marknaden vad gäller olika typer av entrésystem, och till dessa kopplade system för intäktshantering. Företaget har över 10 000 installationer i över 100 länder som ger personer och fordon snabbt och enkelt tillträde till skidområden, idrottsarenor, städer, shoppingcenter, mässor och nöjesparker. Dotterbolaget SKIDATA Scandinavia AB som huvudsakligen arbetar med kunder i Norden har nu valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

– Vi är verkligen nöjda med Descartes GCT-lösning, som fungerar mycket bra efter ett väl genomfört projekt. Nu får vi full kontroll över våra exportdeklarationer och vår tullhantering kommer nu även effektiviseras då vi inte längre behöver underhålla valutauppdateringar och server- och databashantering. Vi kan istället lägga den tiden på att hjälpa våra kunder och utveckla vår verksamhet, säger Karen Pettersson, tullansvarig på SKIDATA Scandinavia AB. 

Med den nya GCT-lösningen säkerställs också att all dokumentation är uppdaterad efter nya och förändrade krav från tullmyndigheterna och transportföretag. 

– Vårt mål är att alla våra kunder ska kunna lägga sin tid och energi på saker som verkligen gör skillnad och som utvecklar verksamheten. Vi tror att SKIDATA kommer ha stor nytta av den här lösningen och vi ser fram emot att följa deras resa mot en smartare och mer automatiserad tullhantering, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes. 

Fler nyheter

Ny studie kartlägger effektivare last-mile-transporter vid e-handel

E-handeln av dagligvaror fortsätter att öka och det finns förutsättningar för effektivisering av transporterna den sista sträckan till kund. Mot den bakgrunden har VTI och Chalmers Industriteknik dragit igång en förstudie som ska utveckla logistiklösningar som kan göra last-mile-transporterna mer energieffektiva. Studien ska generera ny kunskap för olika logistiklösningar som möjliggör kostnads- och transporteffektivitet och samtidigt håller en tillräckligt hög servicenivå mot kund.

Läs mer »

Toyota Material Handling effektiviserar och automatiserar hos Martin & Servera Logistik

Restauranggrossisten Martin & Serveras logistikbolag har givit truck- och logistikföretaget Toyota Material Handling Sweden i uppdrag att hjälpa företaget att rationalisera, effektivisera och därmed sänka företagets kostnader. Samarbetsavtalet som har slutits omfattar även service på Martin & Serveras samtliga truckar över hela landet, i dagsläget cirka 800, varav de flesta är lagertruckar.

Läs mer »

Volvo Group Venture Capital investerar i marknadsplats för frakttjänster

Volvo Group Venture Capital AB, som ägs av AB Volvo, har investerat i Adnavem, en marknadsplats på nätet för frakttjänster. Adnavem erbjuder transporter utan mellanhänder med fokus på Asien och norra Europa. Bolaget grundades 2017 och är baserat i Göteborg. Genom att tillhandahålla en tjänst där transportköparen gör sitt eget val av tjänsteleverantör för varje del av logistiskkedjan driver de förändring inom transport- och logistikindustrin. Hur stor ägarandelen och köpeskillingen är har inte offentliggjorts.

Läs mer »