SKIDATA Scandinavia väljer molnet för sin tullhantering

SKIDATA Scandinavia har valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes, GCT (Global Customs and Transport) för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

SKIDATA GmbH är världsledande på marknaden vad gäller olika typer av entrésystem, och till dessa kopplade system för intäktshantering. Företaget har över 10 000 installationer i över 100 länder som ger personer och fordon snabbt och enkelt tillträde till skidområden, idrottsarenor, städer, shoppingcenter, mässor och nöjesparker. Dotterbolaget SKIDATA Scandinavia AB som huvudsakligen arbetar med kunder i Norden har nu valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

– Vi är verkligen nöjda med Descartes GCT-lösning, som fungerar mycket bra efter ett väl genomfört projekt. Nu får vi full kontroll över våra exportdeklarationer och vår tullhantering kommer nu även effektiviseras då vi inte längre behöver underhålla valutauppdateringar och server- och databashantering. Vi kan istället lägga den tiden på att hjälpa våra kunder och utveckla vår verksamhet, säger Karen Pettersson, tullansvarig på SKIDATA Scandinavia AB. 

Med den nya GCT-lösningen säkerställs också att all dokumentation är uppdaterad efter nya och förändrade krav från tullmyndigheterna och transportföretag. 

– Vårt mål är att alla våra kunder ska kunna lägga sin tid och energi på saker som verkligen gör skillnad och som utvecklar verksamheten. Vi tror att SKIDATA kommer ha stor nytta av den här lösningen och vi ser fram emot att följa deras resa mot en smartare och mer automatiserad tullhantering, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes. 

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »