SKIDATA Scandinavia väljer molnet för sin tullhantering

SKIDATA Scandinavia har valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes, GCT (Global Customs and Transport) för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

SKIDATA GmbH är världsledande på marknaden vad gäller olika typer av entrésystem, och till dessa kopplade system för intäktshantering. Företaget har över 10 000 installationer i över 100 länder som ger personer och fordon snabbt och enkelt tillträde till skidområden, idrottsarenor, städer, shoppingcenter, mässor och nöjesparker. Dotterbolaget SKIDATA Scandinavia AB som huvudsakligen arbetar med kunder i Norden har nu valt en molnbaserad tullhanteringslösning från Descartes för att förenkla och effektivisera sin tullhantering. 

– Vi är verkligen nöjda med Descartes GCT-lösning, som fungerar mycket bra efter ett väl genomfört projekt. Nu får vi full kontroll över våra exportdeklarationer och vår tullhantering kommer nu även effektiviseras då vi inte längre behöver underhålla valutauppdateringar och server- och databashantering. Vi kan istället lägga den tiden på att hjälpa våra kunder och utveckla vår verksamhet, säger Karen Pettersson, tullansvarig på SKIDATA Scandinavia AB. 

Med den nya GCT-lösningen säkerställs också att all dokumentation är uppdaterad efter nya och förändrade krav från tullmyndigheterna och transportföretag. 

– Vårt mål är att alla våra kunder ska kunna lägga sin tid och energi på saker som verkligen gör skillnad och som utvecklar verksamheten. Vi tror att SKIDATA kommer ha stor nytta av den här lösningen och vi ser fram emot att följa deras resa mot en smartare och mer automatiserad tullhantering, säger Lars Persson, försäljningschef för Norden på Descartes. 

Fler nyheter

MA-SYSTEM prisas igen för e-learning

Lundabolaget MA-system Utbildning har, i samarbete med engelska RTITB vunnit ännu ett internationellt pris för bolagets e-lärande för truckförare – eTruck. Denna gång Talent in Logistics Awards i kategorin Innovative Training Programme.

Läs mer »

DHL tar båten för leveranser i London

DHL Express har lanserat Londons första flodbåt för paketleveranser, för att minska trängsel och erbjuda ett ytterligare sätt att transportera försändelser genom Storbritanniens huvudstad. Tjänsten har införts som en del av DHL:s löfte att använda en blandning av transportfordon för att öka tillgången till stadsområden samt är ett viktigt steg mot att utforska användandet av Themsen för transport av mindre försändelser.

Läs mer »