Jan Elgstrand, vd och grundare av Servistik. Foto: PostNord

SMART BYGGLOGISTIK BELÖNADES I POSTNORDS LOGISTIKPRIS

För sjuttonde året i rad delades idag PostNord Logistics Award ut, ett pris som av många anses vara Sveriges ledande logistikpris. Vinnare av utmärkelsen blev denna gång företaget Servistik, en logistikspecialist inom bygg och industri. Ett specialpris delades även ut till ECMO Centrum som bedriver kvalificerad intensivvård för mycket svårt sjuka patienter.

PostNord Logistics Award går till det företag eller den organisation som skapat den mest effektiva, innovativa och kreativa logistiklösningen. Priset delades ut under ett logistikseminarium i Stockholm under. Servistik tog hem priset med motiveringen: 

”Med ett industriellt logistiktänkande säkerställer Servistik att materialförsörjningen till byggarbetsplatser sker samordnat, väl planerat och just-in-time. Genom smart planering och samordning skapas även förutsättningar för en bättre miljömässig hållbarhet och positiva effekter på arbetsmiljön.”

– Vi är otroligt stolta över att få vinna det här priset. Jag tror att mycket av det vi gör har stor inverkan på tredjeman och att vi kan bidra till stadsutvecklingen. säger Jan Elgstrand, VD för Servistik.

I år delades alltså även ett specialpris ut till ECMO Centrum. Ett specialpris kan ges till en person, organisation eller verksamhet som har utvecklat en lösning som baseras på ett unikt logistikupplägg och bidrar till hög grad av samhällsnytta som inspirerar andra. Motiveringen lyder:

”ECMO Centrum på Karolinska Universitetssjukhuset är en mobil intensivvårdsavdelning med uppgiften att rädda liv. Med hängivenhet och ett totalt fokus på patienten har man utvecklat en logistik som utmärks av snabbhet, kreativ problemlösning och en ambition att i varje enskilt fall lösa sin uppgift på mest effektiva sätt.”

Vinnarna utses av en jury med bredd från akademi, näringsliv, investerare och logistikföretag – alla med stor kompetens och erfarenhet inom logistikområdet. Ordförande är Mats Abrahamsson, professor i logistik vid Linköpings universitet.

Fler nyheter

Pågen satsar på ruttplanering

”Vi ser ett allt större behov att oftare omplanera och räknar med att skapa mer tid hos kunderna, vilket är viktigt då våra medarbetare sköter merförsäljningen ute i butikerna”, säger Christer Lindgren, försäljningschef på Pågen AB.

Läs mer »

Droppshipping ökar tillverkarnas lönsamhet

Amerikanska mjukvarubolaget DI Central har nyligen låtit Lehigh University, Pennsylvania genomföra en bred studie om dropshipping – dvs. att tillverkare tar ansvar för order och leveransprocessen direkt till slutkonsumenter. Studien visar att en majoritet av de tillverkande företagen, 53 %, har ökat sina marginaler genom att tillämpa droppshipping.

Läs mer »

PipeChain Group skapar två affärsområden

PipeChain Group AB har renodlat verksamheten i två affärsområden – PipeChain Networks som erbjuder molnbaserade supply chain lösningar samt PipeChain Supply Chain management som levererar effektiva digitala försörjningsnätverk.

Läs mer »