IMIs VD Niklas Rönnbäck i samband med företagets kund- och partnerkonferens den 6 september.

Snabbväxaren IMI förvärvar Millbyte Solutions

Sedan anrika Industri-Matematik, numera IMI Supply Chain Solutions, förvärvades av Priveq i januari 2021 har företaget påbörjat en imponerande tillväxtresa. Antalet anställda har fördubblats och isomras presenterades förvärvet av norska Agrippa Solutions. I dagarna offentliggjordes även köpet av Millbyte Solutions med bas i Östersund.

Genom IMI:s förvärv av Millbyte Solutions lanseras inom kort ett nytt molnbaserat WMS och transporthanteringssystem för e-handelsföretag. Grunden är Millbytes användarvänliga molnlösning som redan används av företag som aim’n, Twistshake of Sweden och Granada AS. IMIs Niklas Rönnbäck är än så länge lite hemlighetsfull, men utlovar mer information om förvärvet och det nya erbjudandet inom kort.

Millbyte Solutions är ett mjukvaru- och logistikföretag som utvecklar och levererar innovativ teknologi för supply chain fulfillment för e-handeln, omnikanal och sista-milen-leverans.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »