Swisslog kraftsamlar i Finland

Mikko Leppähaara har rekryterats som försäljningschef till Swisslogs finska verksamhet. Därmed förstärks Swisslogs nordiska försäljningsorganisation ytterligare samtidigt som en kraftsamling görs på den finska marknaden. Mikko Leppähaara har tjugo års erfarenhet av intralogistik och automation, närmast i egenskap av försäljningschef för AGVer (Automatic Guided Vehicles) på Wihuri Group. 

– Swisslog har ett mycket gott rykte på marknaden och jag ser fram emot att få arbeta med den breda portfölj av lösningar som Swisslog erbjuder i en tid när marknadens efterfrågan på automationslösningar är större än någonsin. Jag brinner för att hitta den mest effektiva och hållbara lösningen för varje kund och bygga långsiktiga, förtroendefulla partnerskap, säger Mikko. 

På den finska marknaden, liksom övriga nordiska marknader, är efterfrågan på lagerautomation särskilt stark inom e-handeln och dagligvaruhandeln. Mikko Leppähaara är nu fokuserad på att öka kännedomen om Swisslogs erbjudande i Finland.

– Prioriterade områden just nu är att utveckla och säkerställa en hög kundnöjdhet hos våra befintliga kunder och stärka vår lokala närvaro och kännedom om vårt breda erbjudande på den finska marknaden.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »