Tullverket har godkänt Descartes lösning för det nya importsystemet

Just nu pågår ett förändringsarbete för hur företag i hela Europa lämnar tulldeklarationer till tullmyndigheter. I ett pressmeddelande säger Descartes, en systemleverantör med lösningar inom tullhantering, ruttoptimering och Transport Management, att företagets system har blivit godkända av Tullverket för det nya importsystemet TESS. 

– Vi är glada att kunna meddela att vi som systemleverantör har blivit godkända av Tullverket för det nya importsystemet TESS. Det innebär att Tullverket har godkänt att våra tester för det specifika meddelandet var korrekt vid testtillfället. Vi gör nu övergången till det nya importsystemet hos utvalda pilotkunder, innan vi rullar ut systemet för alla våra kunder, säger Ghassan Rassoul, nordisk Product Manager på Descartes. 

Tullverket har godkänt Descartes tullösning för det nya importsystemet TESS, vilket är en del av de förändringar som kommer inom ramen för UCC (Union Customs Code). Descartes tullösning GCT (Global Customs and Transport) är godkänt av Tullverket för SCTS-IMPORT (IMDS, IMDP, IMDR, IMDA, IMDC).

Tullverket har sedan tidigare meddelat att det gamla importsystemet kommer att fungera fram till den 31 december 2022, vilket innebär att alla förändringar måste vara implementerade innan årsskiftet. Till företagens hjälp har Descartes samlat alla nya processer och datum för de kommande förändringarna 

Fler nyheter

PipeChain förvärvar Tyringe

PipeChain uppger i ett pressmeddelande att bolaget förvärvar det svenska mjukvaruföretaget Tyringekonsult, som utvecklar molnbaserade lösningar för digitaliserad tullhantering, transportbokning och leveransplan/order-till-faktura-process.

Läs mer »

Snabbväxaren IMI förvärvar Agrippa Solutions

IMI (Industri-Matematik International AB), har utökat sitt erbjudande genom förvärvet av Agrippa Solutions. Agrippa erbjuder mobila lösningar inom avvikelsehantering och kontinuerligt förbättringsarbete för logistikintensiva bolag. Med en kombinerad expertis inom supply chain management är ambitionen att skapa mervärde för befintliga såväl som nya kunder.

Läs mer »