Lars Pedersen, nytillträdd CEO på nShift.

Unifaun + Consignor = nShift

Idag lanseras det nya bolaget nShift, en global aktör för molnbaserade lösningar för leveranshantering (delivery management) för e-handel, detaljhandel, tillverkande företag och 3PL-företag. Det nya bolaget är resultatet av den fusion som genomfördes i våras mellan de nordiska delivery managementbolagen Consignor och Unifaun.

Med över 100 befintliga tredjepartsintegrationer med e-handelns och andra varuägares mest affärskritiska IT-system i kombination med ett unikt nätverk av fler än 700 logistik-/transportföretag erbjuder nShift en molnbaserad plattform end-to-end, som automatiserar och optimerar hela processen för leveranshantering – från skapande av leveransetikett till leveransspårning, last-mile-logistik och returhantering. nShifts lösningar hanterar framgångsrikt mer än en miljard leveranser årligen för e-handel, detaljhandel, tillverkande företag och 3PL-aktörer.

– Jag är extremt stolt och entusiastisk över att bli en del av nShift vid en sån avgörande tidpunkt i bolagets tillväxt, säger Lars Pedersen, som nyligen utsågs till CEO i nShift.

– Samtidigt som vi byter företagsnamn, är vi mer hängivna än någonsin att fortsätta att förse våra mer än 90 000 kunder med vital sammankoppling för leveranshantering, visibilitet och effektivitet. Samtidigt som vi lanserar vårt nya varumärke är vi glada över att berätta om våra två nya innovationer för e-handeln; nShift Checkout och nShift Return, tidigare Returnado, berättar Pedersen.

Genom nShifts förvärv av Stockholmsbaserade Returnado, ett bolag som hanterar e-handelsreturer, adderar nShift en avgörande komponent till sin molnplattform i form av en effektiv returprocess för varuägare, transportörer och mottagare. Majoritetsägare i nShift är Marlin Equity Partners respektive Francisco Partners, två av världens ledande investerar i teknikbolag.

Om nShift

nShift etablerades 2021 som den globalt ledande aktören för molnbaserade leveranslösningar, som möjliggör en friktionsfri leverans- och returhantering för fler än en miljard sändningar per år i 190 länder. nShifts mjukvara används globalt av e-handelsföretag, detaljhandel, tillverkande företag och 3PL-företag/transportörer. Företaget har sitt huvudkontor i London och Oslo och sysselsätter över 450 medarbetare på sina kontor i Stockholm, Finland, Norge, Danmark, Storbritannien, Polen, Holland, Belgien, Rumänien och Schweiz.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »