Leif Bohlin, Unifaun

Unifaun och Consignor har slutit avtal om samgående

Unifaun – en ledande svensk specialist på molnbaserade system för transportadministration (Transport Administration Systems, TAS) – går samman med norska branschkollegan Consignor. Genom samgåendet skapas en global spelare på TAS-marknaden, med tyngdpunkt i norra Europa. 

Enligt ett pressmeddelande kompletterar de båda bolagens system varandra väl och ger de båda bolagen gemensamt en “best-of-breed funktionalitet” och en större geografisk täckning. Unifaun med rötter i Sverige och Consignor med rötter i Norge kommer med sin gemensamma förmåga att fortsätta att accelerera sin globala tillväxt, understödda av huvudägarna Marlin Equity Partners respektive Francisco Partners. 

”Ett nytt kapitel”

– Det här är ett enormt spännande nytt kapitel för vårt bolag. Vi är mycket nöjda med vårt partnerskap med Marlin, Francisco Partners och Peter Tang Thomsen och Consignors övriga ledning, när vi nu går vidare och drar nytta av de stora möjligheter som samgåendet ger oss för att driva innovation i branschen och värde för våra kunder, säger Leif Bohlin, vd i Unifaun. 

– Sammanslagningen av våra talangfulla, passionerade team och våra lokala och globala resurser kommer att driva ytterligare värdeskapande för både våra kunder och medarbetare, säger Peter Tang Thomsen, Consignors grundare och vd i en kommentar och fortsätter:

– Tillsammans kommer vi leverera exakt det som våra kunder söker; en integrerad helhetslösning för TAS som hjälper kunderna att reducera sina transportkostnader och samtidigt förbättra leveransupplevelsen för alla aktörer i försörjningskedjan.

Samgåendet kräver godkännande

Så snart samgåendet har godkänts av berörda konkurrensmyndigheter kommer de båda bolagen sammanföras i en gemensam verksamhet. Vilket varumärke som bolaget kommer att använda framöver har inte beslutats. De finansiella transaktionerna bakom samgåendet har inte offentliggjorts. 

Unifaun erbjuder innovativa och högkvalitativa TAS-lösningar för varuägare, transportörer och mottagare i det europeiska ekosystemet för transport. Under 2019 hanterades över 300 miljoner sändningar av Unifauns system. Bolaget har drygt 200 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland och Polen.

Consignor stöttar sina kunders leveransprocesser genom att göra det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt att leverera och genom att göra leveransen till en konkurrensfördel. Bolaget har drygt 170 anställda I Oslo, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Aarhus, Bukarest och London.

Fler nyheter

Panasonic förvärvar Blue Yonder – värderas till 72 miljarder kronor

Panasonic Corporation förvärvar Blue Yonder – en globalt ledande aktör för digitala end-to-end-lösningar i supply chain. Panasonic förvärvade redan i juli 2020 20 % av aktierna i Blue Yonder och förvärvar nu resterande 80 % av bolagets aktier. Sammantaget kostar förvärvet Panasonic 8,5 miljarder USD, vilket innebär att Blue Yonder värderas till cirka 72 miljarder kronor. Säljare är Mountain Capital och Blackstone.

Läs mer »

Matsmart automatiserar i nytt klimatsmart lager

E-handlaren Matsmart investerar i ett nytt, automatiserat och över 20 000 kvadratmeter stort lager i Örebro. Automationslösningen är e-handelsfavoriten AutoStore, som levereras av Element Logic. I det nya solcellsdrivna lagret, som beräknas tas i drift våren 2022, kommer 149 robotar effektivt hjälpa personalen att plocka och packa varor.

Läs mer »