Leif Bohlin, Unifaun

Unifaun och Consignor har slutit avtal om samgående

Unifaun – en ledande svensk specialist på molnbaserade system för transportadministration (Transport Administration Systems, TAS) – går samman med norska branschkollegan Consignor. Genom samgåendet skapas en global spelare på TAS-marknaden, med tyngdpunkt i norra Europa. 

Enligt ett pressmeddelande kompletterar de båda bolagens system varandra väl och ger de båda bolagen gemensamt en ”best-of-breed funktionalitet” och en större geografisk täckning. Unifaun med rötter i Sverige och Consignor med rötter i Norge kommer med sin gemensamma förmåga att fortsätta att accelerera sin globala tillväxt, understödda av huvudägarna Marlin Equity Partners respektive Francisco Partners. 

”Ett nytt kapitel”

– Det här är ett enormt spännande nytt kapitel för vårt bolag. Vi är mycket nöjda med vårt partnerskap med Marlin, Francisco Partners och Peter Tang Thomsen och Consignors övriga ledning, när vi nu går vidare och drar nytta av de stora möjligheter som samgåendet ger oss för att driva innovation i branschen och värde för våra kunder, säger Leif Bohlin, vd i Unifaun. 

– Sammanslagningen av våra talangfulla, passionerade team och våra lokala och globala resurser kommer att driva ytterligare värdeskapande för både våra kunder och medarbetare, säger Peter Tang Thomsen, Consignors grundare och vd i en kommentar och fortsätter:

– Tillsammans kommer vi leverera exakt det som våra kunder söker; en integrerad helhetslösning för TAS som hjälper kunderna att reducera sina transportkostnader och samtidigt förbättra leveransupplevelsen för alla aktörer i försörjningskedjan.

Samgåendet kräver godkännande

Så snart samgåendet har godkänts av berörda konkurrensmyndigheter kommer de båda bolagen sammanföras i en gemensam verksamhet. Vilket varumärke som bolaget kommer att använda framöver har inte beslutats. De finansiella transaktionerna bakom samgåendet har inte offentliggjorts. 

Unifaun erbjuder innovativa och högkvalitativa TAS-lösningar för varuägare, transportörer och mottagare i det europeiska ekosystemet för transport. Under 2019 hanterades över 300 miljoner sändningar av Unifauns system. Bolaget har drygt 200 anställda i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Holland, Belgien, Tyskland och Polen.

Consignor stöttar sina kunders leveransprocesser genom att göra det enklare, snabbare och mer kostnadseffektivt att leverera och genom att göra leveransen till en konkurrensfördel. Bolaget har drygt 170 anställda I Oslo, Stockholm, Helsingfors, Köpenhamn, Aarhus, Bukarest och London.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »