Laserpekare från Weland Solutions

Weland och BITO ingår samarbete

Weland Solutions och BITO Lagersystem har inlett ett samarbete i Sverige, Finland och Polen. Syftet med samarbetet är att utnyttja de synergier som finns i de båda bolagens verksamheter inklusive i kundbasen. Ambitionen är att framöver samverka på samtliga gemensamma marknader. BITO är ett internationellt verksamt bolag som erbjuder lösningar för lagerinredning och plockning. Weland utvecklar lösningar för lagerdrift och logistik, bland annat pallställage, lagerhissar och andra automationslösningar.

– Våra företag arbetar på ett likartat sätt och med samma kundkategorier. Tillsammans kan vi leverera ett mer omfattande utbud av professionella lagerlösningar, säger Björn Karlsson, VD för Weland Solutions.

De båda företagens lösningar uppges fungera väl i samverkan, exempelvis BITO Lagersystems AGV lösning som transporterar lådor från och till Welands vertikala lagerhissar. Både BITO och Weland är familjeägda företag med egen produktion.

Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »