Laserpekare från Weland Solutions

Weland och BITO ingår samarbete

Weland Solutions och BITO Lagersystem har inlett ett samarbete i Sverige, Finland och Polen. Syftet med samarbetet är att utnyttja de synergier som finns i de båda bolagens verksamheter inklusive i kundbasen. Ambitionen är att framöver samverka på samtliga gemensamma marknader. BITO är ett internationellt verksamt bolag som erbjuder lösningar för lagerinredning och plockning. Weland utvecklar lösningar för lagerdrift och logistik, bland annat pallställage, lagerhissar och andra automationslösningar.

– Våra företag arbetar på ett likartat sätt och med samma kundkategorier. Tillsammans kan vi leverera ett mer omfattande utbud av professionella lagerlösningar, säger Björn Karlsson, VD för Weland Solutions.

De båda företagens lösningar uppges fungera väl i samverkan, exempelvis BITO Lagersystems AGV lösning som transporterar lådor från och till Welands vertikala lagerhissar. Både BITO och Weland är familjeägda företag med egen produktion.

Fler nyheter

Därför dumpar FedEx Amazon

Den växande e-handeln är en potentiell guldkalv för hela logistik- och transportbranschen, men FedEx uppsägning av sina avtal med Amazon sätter fingret på en allt mer pressad lönsamheten. Med konsumenter och kunder som ställer högre krav på snabbhet, flexibilitet och fria leveranser eller i varje fall billiga, så blir ekvationen allt svårare att få ihop.

Läs mer »

Weland och BITO ingår samarbete

Weland Solutions och BITO Lagersystem har inlett ett samarbete i Sverige, Finland och Polen. Syftet med samarbetet är att utnyttja de synergier som finns i de båda bolagens verksamheter inklusive i kundbasen. Ambitionen är att framöver samverka på samtliga gemensamma marknader. BITO är ett internationellt verksamt bolag som erbjuder lösningar för lagerinredning och plockning. Weland

Läs mer »