Zebra förvärvar Fetch Robotics

Zebra Technologies fortsätter sin resa mot att vara en aktör som erbjuder allt mer avancerade automations- och digitala lösningar genom förvärvet av robotbolaget Fetch Robotics. Fetch utvecklar så kallade AMR:er, dvs. Autonoma Mobila Robotar, som används för att effektivisera och optimera plockning i bland annat lager- och produktionsanläggningar.

Enligt Zebra erbjuder Fetch marknadens bredaste utbud av AMR:er som sömlöst integreras med lager- och produktionssystem och utan att det behövs förändringar av anläggningar eller infrastruktur.

– Förvärvet av Fetch Robotics kommer att accelerera vår resa mot vår vision för Enterprise Asset Intelligence och tillväxten inom intelligent industriell automation genom att vi omfamnar nya arbetsprocesser som gör det möjligt för våra kunder att arbeta mer effektivt i allt mer automatiserade och data-drivna miljöer, säger Anders Gustafsson, CEO på Zebra Technologies.

Sedan tidigare äger Zebra 5 % av Fetch Robotics och erlägger nu 290 miljoner dollar (ca 3 miljarder kronor) för resterande 95 % av bolaget. Affären beräknas vara genomförd under tredje kvartalet 2021.

– Förvärvet innebär att vi ytterligare lever upp till vårt åtagande att optimera försörjningskedjan från tillverkning till konsumtion. Vi är glada över att välkomna Fetch Zebrafamiljen, avslutar Anders Gustafsson, som medverkar i en personlig intervju i det senaste numret av Supply Chain Effect.

Zebra Technologies Corp. leds sedan 2013 av svensken Anders Gustafsson. Bolagets aktier är noterade på Nasdaq USA.

Fler nyheter