Zebras Anders Gustafsson kliver av, Bill Burns tar över

Logtechbolaget Zebra Technologies har utsett Bill Burns till nästa CEO efter svensken Anders Gustafsson som har suttit på posten ända sedan 2007, vilket är unikt för ett amerikanskt börsbolag, där en amerikansk CEO sitter i genomsnitt fem år. Gustafsson kliver av den 1 mars 2023 och tar då över ordförandeklubban i Zebras styrelse efter Michael Smith.

Zebra Technologies erbjuder hårdvara, mjukvara, tjänster och lösningar som digitaliserar och automatiserar flöden. Den tillträdande Bill Burns har arbetat i Zebra sedan 2015 och har de senaste fem åren haft rollen som Chief Products and Solutions officer. Burns har mer än 30 års erfarenhet inom tekniksektorn och har tidigare varit CEO på två andra teknikbolag. Under sin tid i Zebra har Burns stärkt Zebras marknadsledarskap och lönsamhet i bolagets kärnverksamheter, gått in i nya angränsande expansionsområden och stärkt Zebras strategiska relationer med kunder och partners, uppger bolaget i ett pressmeddelande.

– Anders har skapat en stark, inkluderande kultur baserad på våra värderingar. Jag är fast besluten att bygga vidare på detta för att attrahera, utveckla och behålla de bästa talangerna globalt, säger Bill Burns, Chief Product & Solutions Officer, i en kommentar.

Innan Burns började på Zebra var Burns VD för Embrane, en Silicon Valley-baserad startup med riskkapitalstöd som förvärvades av Cisco. Tidigare har han varit VD för Spirent Communications, en global ledare inom test- och mätlösningar som handlas på Londonbörsen. Burns har också haft olika chefs- och försäljningsledarroller på Tellabs, Inc.

Anders Gustafsson är den andra vd i Zebras mer än 50-åriga historia. Efter hela 15 år som Zebras CEO har Gustafsson nu utsetts att leda bolagets styrelse.

– Behovet av att digitalisera sina verksamheter är fortfarande ett strategiskt fokus för våra kunder globalt. Nu mer än någonsin behöver våra kunder våra lösningar för att förbättra arbetsflöden över sina bredare leveranskedjor, säger Anders Gustafsson.

Zebra Technologies erbjuder hårdvara, mjukvara, tjänster och lösningar som digitaliserar och automatiserar arbetsflöden. Försörjningskedjor är mer dynamiska, kunder och patienter är bättre betjänta och arbetare är mer engagerade när de använder Zebra-innovationer som hjälper dem att känna, analysera och agera i realtid.

Fler nyheter

Once upon a time …

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Man undrar än idag hur detta kunde hända. All teknik fanns redan på plats, men ack så svårt supply chain-världen hade att lyckas. Så en dag hittade en företagsledning i en nordisk industrikoncern nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons intressanta krönika i SCE.

Läs mer »

Blue Equity blir delägare i LangebÆk

Blue Equity inleder ett partnerskap med Langebæk A/S och förvärvar minoritetsandelar i ett av Skandinaviens ledande rådgivande konsultföretag inom Supply Chain Management, logistik och lager.

Läs mer »