Framgångsrik Logistics & Automation – nu är siktet inställt på 2025

Fler än 2 200 unika besökare från 906 företag besökte Logistics & Automations två fullmatade dagar på Kista mässan i Stockholm. Och arrangören EasyFairs är nöjd.

– Vi är nöjda. Många utställare valde att göra en ny bokning för nästa Logistics & Automation om två år, vilket är en bra indikation på att även våra utställare är nöjda, säger Josefin Holmberg, ansvarig för mässan på EasyFairs.

Mässans utställare bestod av ett brett spektrum av automationsbolag, mjukvaruföretag, konsulter och förpackningsspecialister, eftersom årets Logistics & Automation arrangerades parallellt med förpackningsmässan Empack. Den kombinationen ser Josefin Holmberg och hennes team som ett framgångsrecept även inför 2025-års mässa och konferens.

Uppskattade seminarier

På konferensscenen medverkade en rad intressanta talare, bland annat Supply Chain Effects Stefan Karlöf med gäster. Den 4 oktober höll han en mycket välbesökt paneldiskussion på temat Automationsrevolutionen – strategier för framgångsrik lagerautomation tillsammans med Element Logic Swedens försäljningschef Anders Bohlin, Viktor Brandon Leek, Director Logistics Solutions på Toyota Material Handling och Max Helm, Sales Account Manager, SiB Solutions. Den 5 oktober hölls ett likaledes uppskattat seminarium på temat Vägar till ökad motståndskraft och hållbarhet i supply chain, tillsammans med Alexander Dellborg, Sales Director, Northern Europe and Americas på Turck Vilant Systems och Björn Redig, affärsområdeschef Manufacturing på Sonat.

Fler nyheter

Paulig och Einride i samarbete för elektrifierade transporter

Livsmedelskoncernen Paulig tar ett steg mot en mer hållbar logistik genom att samarbeta med Einride, fraktteknikföretaget som levererar digital, elektrisk och autonom transport. Tillsammans strävar de efter att reducera CO2e-utsläppen genom att elektrifiera Pauligs största transporter av Santa Maria-produkter i Sverige, med en planerad utsläppsminskning på upp till 87 procent på utvalda rutter. Samarbetet är ett steg i Pauligs ambition att halvera sina utsläpp från hela värdekedjan fram till 2030.

Läs mer »

Kappahl Group väljer Vanderlande och Consafe Logistics som partners för ny distributionscentral

Under 2026 flyttar Kappahl Group logistiken från sin nuvarande distributionscentral i Mölndal till ett nybyggt logistikcenter i Arendal vid Göteborgs hamn. Nu står det klart att det blir Vanderlande som kommer leverera automationslösningarna i den 34 000 kvadratmeter stora fastigheten och Consafe Logistics levererar mjukvaran ASTRO WMS som ska styra hela anläggningen.

Läs mer »