Foto: Nowaste

Nestlé väljer Nowaste Logistics

Nestlé, som är världens största livsmedelsföretag, har utsett Nowaste Logistics som ny logistikpartner för hela sin skandinaviska verksamhet. Livsmedelsjättens logistik kommer att hanteras från ett nytt, klimatsmart och automatiserat lager i Helsingborg.  

Nestlé har ett stort antal varumärken inom bland annat barnmat, kaffe, djurfoder, frukostflingor och godis. Bland dem finns Kit kat, Zoegas, Nescafé, Purina och Friskies. De första beställningarna för Nestlé Danmark plockades nyligen i Nowaste Logistics helt nya terminal på Logistikposition Ramlösa utanför Helsingborg. Det avtalet skrevs under redan förra hösten. Nu utvidgas affären med Nestlé till att omfatta hela företagets skandinaviska logistik.  

– Vi känner glädje, stolthet och ödmjukhet inför uppdraget och förtroendet från världens största livsmedelsföretag, säger Håkan Lindberg, Head of Sales and Business Development på Nowaste Logistics.

– Tre lager på tre olika orter blir ett samlat lager när logistiken nu konsolideras till Nowaste och Helsingborg. Varuflöden i kombination med stordriften i det nya moderna lagret skapar förutsättningarna för en effektiv varuförsörjning till den skandinaviska marknaden. Läget var en av anledningarna till att vi valde Nowaste, men än viktigare var företagets framåtlutade lösningar när det kommer till teknik, automation och hållbarhet, säger Mikael Lindgren på Nestlé.  

I samarbete med Helsingborgs stad utvecklar Nowaste tillsammans med Catena ett logistikcentrum på närmare 80.000 m2. Anläggningen, som byggs med mycket högt ställda hållbarhetsambitioner, beräknas sysselsätta cirka 300 människor vid färdigställandet .

– Det är oerhört glädjande att Nestlé väljer att centralisera sin logistik hos Nowaste Logistics i Helsingborg. Helsingborg är Sveriges bästa logistikläge och ett viktigt logistikkluster för Skandinavien, något som bidrar med många arbetstillfällen. Vi för en ständig dialog med branschen för att förbättra och utveckla vårt erbjudande och Helsingborgs position som nav för varuflöden och logistik, kommenterar Christian Orsing (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg. 

– Avtalet med Nestlé stärker vår position som en av de ledande aktörerna i Norden och vi är stolta över att våra lösningar och vårt värderingsstyrda sätt att jobba uppskattas. Tillsammans med våra partners ska vi utveckla ännu smartare lösningar inom både system, automation och hållbarhet, säger Håkan Lindberg.

Fler nyheter

Paketindex: Ökad e-handel med Kina som största land för utrikes köp

Av Paketindex kvartal 2 2024 (Transportföretagen) framgår att antalet skickade paket från e-handel till konsument ökade med 9,6 % jämfört med samma period förra året, och ökningen hittills i år uppgår till 9,7 %. Utlandspaketen växte även kraftigt som en följd av fler köp från kinesiska lågprissajter. Enligt PostNords rapport E-barometern har Kina nu sprungit förbi Tyskland och blivit svenskarnas förstahandsval när de e-handlar från utlandet.

Läs mer »

Nestlé väljer Nowaste Logistics

Nestlé, som är världens största livsmedelsföretag, har utsett Nowaste Logistics som ny logistikpartner för hela sin skandinaviska verksamhet. Livsmedelsjättens logistik kommer att hanteras från ett nytt, klimatsmart och automatiserat lager i Helsingborg.  

Läs mer »