Duncan Angove ny CEO på Blue Yonder

Blue Yonder, en specialist på supply chain mjukvara, har utsett Duncan Angove till ny CEO efter att Giri Rishi avgick tidigare i år. Företagets ägare Panasonic Holdings Corp. förbereder nu en eventuell börsnotering av verksamheten, för att ytterligare accelerera bolagets tillväxt.

Duncan Angove var under 2010-2018 President för mjukvaruleverantören Infor (2010-2018) och han har tidigare innehaft ledande befattningar på bland annat mjukvarubolaget Oracle, där han var ansvarig för retail och Chief Strategy Officer och retailansvarig på teknikbolaget Retek. Närmast kommer Angove från det teknikfokuserade riskkapitalbolaget Arcspring, om han var med och grundade 2019. Duncan Angove sitter även i styrelsen för Honywell, ett av världens största industrikonglomerat som allt mer transformeras till ett renodlat teknik- och mjukvarubolag med fokus på IoT.

– Vi är övertygade om att Duncans långa meritlista på växande företag som Infor, Oracle och Retek, såväl som hans erfarenhet av försörjningskedjan och arbete med kunder, gör honom till rätt ledare för att ta Blue Yonders tillväxt och innovation till nästa nivå, säger Yasu Higuchi, CEO för Panasonic Connect och styrelseordförande i Blue Yonder.

Panasonic köpte Blue Yonder förra året för 7,1 miljarder dollar. Avsikten med förvärvet var att addera digitala supply chain-tjänster till Panasonics produktutbud i affärsområdet Panasonic Connect. I maj uppgav Panasonic Connect att en potentiell börsnotering kan bli aktuell för Blue Yonder, för att därigenom accelerera företagets globala tillväxt.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »