Jayne Archbold och Christopher Catterfeld

IPTOR FÅR NYA ÄGARE – TAR NÄSTA STEG I SIN TILLVÄXTRESA

Iptor (fd IBS) meddelar i ett pressmeddelande att bolagets aktier förvärvas av tyska investmentbolaget Bregal Unternehmerkapital och av bolagets vd Jayne Archbold samt Christopher Catterfeld, CMO/CPO. Iptor är specialiserat på att leverera erp/mjukvarulösningar för distribution, supply chain management, planering och logistik.

Under de senaste tre åren har Iptor genomgått en omfattande förändring ledd av Jayne Archbold och Christopher Catterfeld. Tidigare IBS har blivit Iptor, verksamheten har ompositionerats samtidigt som produktportföljen har utvecklats genom lanseringen av plattformen aperīo. Enbart under 2018 ökade Iptors försäljning av licenser och prenumerationer med 150 % och en satsning på molnbaserade lösningar har burit frukt. Iptor har närmare 200 kunder som använder de molnlösningar som erbjuds via bolagets strategiska partner IBM.

Iptors vd Jayne Archbold säger i en kommentar att den positiva utvecklingen är resultatet av företagets skickliga medarbetare och lojala kunder. Med Bregal Unternehmerkapital som ägare kan Iptor ta nästa steg och intensifiera sin tillväxtresa och stärka den position som bolaget har inom branscherna: Technical Wholesale, Pharma och Publishing samt öka sin geografiska närvaro och göra nödvändiga förvärv.

Om Iptor

Iptor is a global leader in enterprise resource planning, supply chain management, planning and logistics software and services. Iptor helps distribution-focused organizations solve their most complex order management and fulfilment challenges within fast-moving, multi-channel and global supply chains. Iptor har 1 250 kunder och 4 000 installationer i över 40 länder.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »