Jayne Archbold och Christopher Catterfeld

IPTOR FÅR NYA ÄGARE – TAR NÄSTA STEG I SIN TILLVÄXTRESA

Iptor (fd IBS) meddelar i ett pressmeddelande att bolagets aktier förvärvas av tyska investmentbolaget Bregal Unternehmerkapital och av bolagets vd Jayne Archbold samt Christopher Catterfeld, CMO/CPO. Iptor är specialiserat på att leverera erp/mjukvarulösningar för distribution, supply chain management, planering och logistik.

Under de senaste tre åren har Iptor genomgått en omfattande förändring ledd av Jayne Archbold och Christopher Catterfeld. Tidigare IBS har blivit Iptor, verksamheten har ompositionerats samtidigt som produktportföljen har utvecklats genom lanseringen av plattformen aperīo. Enbart under 2018 ökade Iptors försäljning av licenser och prenumerationer med 150 % och en satsning på molnbaserade lösningar har burit frukt. Iptor har närmare 200 kunder som använder de molnlösningar som erbjuds via bolagets strategiska partner IBM.

Iptors vd Jayne Archbold säger i en kommentar att den positiva utvecklingen är resultatet av företagets skickliga medarbetare och lojala kunder. Med Bregal Unternehmerkapital som ägare kan Iptor ta nästa steg och intensifiera sin tillväxtresa och stärka den position som bolaget har inom branscherna: Technical Wholesale, Pharma och Publishing samt öka sin geografiska närvaro och göra nödvändiga förvärv.

Om Iptor

Iptor is a global leader in enterprise resource planning, supply chain management, planning and logistics software and services. Iptor helps distribution-focused organizations solve their most complex order management and fulfilment challenges within fast-moving, multi-channel and global supply chains. Iptor har 1 250 kunder och 4 000 installationer i över 40 länder.

Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »