Fr. v. Sjur Skjæveland och Peter Hallinger.

LEXIT GROUP förvärvar Idnet – bildar Skandinaviska jätte inom datafångst

Lexit-gruppen har ingått avtal om att köpa Idnet AB. Efter förvärvet kommer Lexit-koncernen att ha en årlig omsättning på cirka en miljard NOK och runt 240 anställda i Norge, Sverige och Danmark. Med förvärvet blir koncernen ledande inom datafångst och digitaliseringslösningar i Skandinavien, enligt ett pressmeddelande.

Lexit-gruppen levererar integrerade lösningar, utrustning och produkter inom de tre affärsområdena, datafångst & digitalisering, industriell kodning & märkning samt etiketter & förpackningar.

Verksamheten inom datafångst och digitalisering kommer i stort sett att fördubblas när Idnet blir en del av koncernen. Idnet, med säte i Göteborg, bedriver sin verksamhet främst i Sverige där man bistår sina kunder med att digitalisera och optimera processer inom lager, logistik och detaljhandel. Som dotterbolag i Lexit Group fortsätter Idnet att bedriva sin verksamhet under det egna varumärket.

– I Lexit har vi hittat rätt partner med rätt mix av kompletterande geografiskt upptagningsområde, lösningsportfölj, kultur och expertis, säger Peter Hallinger, vd för Idnet.

I Sverige kommer verksamheten inom datafångst och digitalisering att samordnas med Idnet. Lexits nuvarande svenska dotterbolag, Lexit Group Sweden, kommer att fokusera på de två andra affärsområdena, industriell kodning & märkning samt etiketter & förpackning. I Norge och Danmark bedrivs alla affärsområden i Lexit Group i gemensamma bolag.

– Med Idnet stärker vi avsevärt vår förmåga att betjäna de största skandinaviska kunderna. Idnet har en stark meritlista av att utveckla och implementera innovativa lösningar för effektiva processer inom lager, logistik och detaljhandel. Företaget har även spetskompetens inom implementering av en ny generation elektroniska hyllkanter (ESL) och relaterade lösningar. Som en del av Lexit Group kan vi erbjuda denna expertis och dessa lösningar till våra kunder i alla länder, säger Sjur Skjæveland, vd för Lexit-koncernen.

På kundlistan för Lexit Group och Idnet finns några av Skandinaviens mest kända företag. Den sammanslagna koncernen kommer att ha en klar styrka inom livsmedel med producenter som Orkla, Tine, Nortura och Lantmännen samt dagligvaruaktörer som Coop, Norgesgruppen/ASKO och Reitan på kundlistan. Utanför livsmedel levererar företaget integrerade lösningar till ett brett spektrum av välkända kunder som t.ex. Jula, Elgiganten, Apoteket, Plantasjen, PostNord, Volvo, SAS och Dahl Optimera.

Fler nyheter

Kolla in utgivningsplanen för 2023!

Det pågår en formlig revolution just nu inom supply chain management och logistik. Till största delen drivs utvecklingen av den snabba digitaliseringen och teknikutvecklingen i kombination med höga hållbarhetsambitioner och ökade globala risker. Trots osäkerheter i världen och en dämpad konjunktur så fortsätter logistiksektorn att växa stadigt. Under 2023 fortsätter Supply Chain Effect att följa, förklara och analysera den spännande utvecklingen!


Ladda ner utgivningsplanen för 2023 här!

Läs mer »

Fortsatt nedgång i industrikonjunkturen

Konjunkturbarometern PMI-total (Inköpschefsindex) backade i september för fjärde månaden i rad till 49,2 från 50,2 i augusti, vilket är första gången sedan pandemiåret 2020 som industrin befinner sig utanför tillväxtzonen, dvs. ligger under 50-strecket.

Läs mer »

Ny vd för PostNord TPL

Jonas Kolehmainen har utsetts till ny vd för PostNord TPL, ett dotterbolag inom PostNord. Kolehmainen har en bred erfarenhet inom logistikbranschen och kommer närmast från Snusbolaget Norden AB /Haypp Group AB där han haft rollen som Chief Logistics Officer (CLO).

Läs mer »