Swisslogs nya kontorshus i Göteborg kommer att ge företaget en god potential för fortsatt tillväxt säger Johan Kristofferson, vd och försäljningschef, Swisslog Norden.

Swisslog Norden växer med nytt, modernt huvudkontor i centrala Göteborg

Swisslog har tecknat avtal med Peab Fastighetsutveckling om ett nytt, modernt nordiskt huvudkontor i Gamlestads Smedja i det dynamiska området Gamlestaden i centrala Göteborg. De nya lokalerna är en viktig pusselbit i Swisslogs fortsatta tillväxt och attraktionskraft som arbetsgivare.

– Med Gamlestads Smedja har vi hittat ett kontor som matchar vår identitet och skapar förutsättningar för ett ännu effktivare arbetssätt. Området erbjuder utmärkta kommunikationer vilket vi ser är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Det nya kontoret ger oss utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa i Norden, säger Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Den nybyggda, ljusa kontorsfastigheten består av totalt 13 000 kvadratmeter fördelade på åtta våningsplan, där Swisslog disponerar hela plan sju som är ca 1 600 kvm.

– De nya lokalerna kommer att ge oss en god potential för fortsatt tillväxt och inte minst en miljö som är positiv och lustfylld vilket uppmuntrar till en starkare teamkänsla och kreativitet, konstaterar Kristofferson. 

Gamlestads Smedjan har en stark hållbarhetsprofil och miljöcertifieras med BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), nivå Excellent och kommer att förses med solceller och biotoptak, så kallade gröna tak. 

– Vi är glada över att Swisslog väljer att lägga sitt kontor i Gamlestads Smedja. Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtida behov, säger Martin Törsäter, Projektchef på Peab Fastighetsutveckling som ingår i Peab, ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsbolag. 

Swisslog beräknas flytta in i de nya lokalerna under januari 2025. 

Fler nyheter

Stadiums prisade RFID-lösning levererar – ”från 65 till 99,5 procents korrekthet”

En viktig faktor bakom den svenska sport- och sportmodekedjan Stadiums framgångar är det ambitiösa och systematiska arbetet med att utveckla en förstklassig logistik och varuförsörjning. Ett arbete som resulterade i att Stadium 2022 belönades med Svensk Handel pris ”Årets logistiklösning”. Det som belönades var Stadiums framgångsrika arbete med att införa RFID, Radio Frequency Identification. Ett arbete som nu levererar både ökad försäljning och bättre lönsamhet som en följd av en saldokorrekthet på 99,5 procent.

Läs mer »

IMI Supply Chain Solutions och Shibuya i strategiskt partnerskap

IMI Supply Chain Solutions, som är specialiserade på mjukvarulösningar inom supply chain och logistik, har tillsammans med Shibuya ingått ett strategiskt samarbete kring driften av IMI Supply Chain Solutions svit av mjukvarulösningar. Se en intervju om samarbetet med Sandra Lundegaard, COO och vVD på  IMI Supply Chain Solutions och Martin Rydén, Head of Hybrid Cloud & Partners.

Läs mer »