Swisslogs nya kontorshus i Göteborg kommer att ge företaget en god potential för fortsatt tillväxt säger Johan Kristofferson, vd och försäljningschef, Swisslog Norden.

Swisslog Norden växer med nytt, modernt huvudkontor i centrala Göteborg

Swisslog har tecknat avtal med Peab Fastighetsutveckling om ett nytt, modernt nordiskt huvudkontor i Gamlestads Smedja i det dynamiska området Gamlestaden i centrala Göteborg. De nya lokalerna är en viktig pusselbit i Swisslogs fortsatta tillväxt och attraktionskraft som arbetsgivare.

– Med Gamlestads Smedja har vi hittat ett kontor som matchar vår identitet och skapar förutsättningar för ett ännu effktivare arbetssätt. Området erbjuder utmärkta kommunikationer vilket vi ser är en viktig del i att vara en attraktiv arbetsgivare. Det nya kontoret ger oss utmärkta förutsättningar att fortsätta vår tillväxtresa i Norden, säger Johan Kristofferson, Head of Sales Nordic, Managing Director Nordic Swisslog.

Den nybyggda, ljusa kontorsfastigheten består av totalt 13 000 kvadratmeter fördelade på åtta våningsplan, där Swisslog disponerar hela plan sju som är ca 1 600 kvm.

– De nya lokalerna kommer att ge oss en god potential för fortsatt tillväxt och inte minst en miljö som är positiv och lustfylld vilket uppmuntrar till en starkare teamkänsla och kreativitet, konstaterar Kristofferson. 

Gamlestads Smedjan har en stark hållbarhetsprofil och miljöcertifieras med BREEAM (BRE Environmental Assessment Method), nivå Excellent och kommer att förses med solceller och biotoptak, så kallade gröna tak. 

– Vi är glada över att Swisslog väljer att lägga sitt kontor i Gamlestads Smedja. Vi har haft en bra och tät dialog och anpassar kontorsytan efter deras framtida behov, säger Martin Törsäter, Projektchef på Peab Fastighetsutveckling som ingår i Peab, ett av Nordens ledande bygg- och fastighetsbolag. 

Swisslog beräknas flytta in i de nya lokalerna under januari 2025. 

Fler nyheter

PEQ blir huvudägare i Inquire

Private Equity-bolaget PEQ blir huvudägare i 4PL-bolaget InQuire. Med PEQ som ägare får InQuire möjlighet att utveckla sin modell för hållbar transportlogistik uppger företagen i ett pressmeddelande.

Läs mer »