Amazon etablerar forskningscenter för autonoma leveransfordon i Cambridge

Amazon bygger upp ett kompetenscenter för autonoma leveranser i Cambridge, Storbritannien. Syftet med etableringen är att utöka sina forsknings- och utvecklingsinsatser kring leveransroboten och tjänsten Amazon Scout, ett helt elektriskt och autonomt fordon.

Fordonet är kompakt och tar sig fram längs trottoarer och gångstråk i promenadtakt. Inledningsvis kommer fordonen att leverera i samarbete med Amazons personal, men på längre sikt är ambitionen att leverera helt autonomt. Det nya kompetenscentret i Cambridge kommer arbeta i nära samverkan med personalen vid Amazons forskningslaboratorium i Seattle, och utveckla de kritiska mjukvaror som behövs för att Scout ska kunna navigera säkert i närheten av fotgängare, cyklister, husdjur och olika föremål som finns i omgivningen. För närvarande pågår pilottester med Amazon Scout i fyra amerikanska delstater. 

Fler nyheter

Hatstore investerar i robotlager

Snabbväxande Hatstore – en butik för kepsar och mössor på nätet – investerar i en AutoStore som levereras av Element Logic. Lagerlösningen ger Hatstore en mycket mer yteffektiv lagerlösning jämfört med ett manuellt lager. Investeringen ger även bolaget möjlighet att fortsätta växa utan att behöva flytta till nya lokaler.

Läs mer »

Click&Collect med aktivt bemötande ökar kundnöjdhet och försäljning

Click & Collect – dvs. att beställa på nätet och hämta varan i butik – har blivit en vanligare leveransmetod inom e-handeln. En ny studie av företaget CX First på uppdrag av PostNord visar att de konsumenter som hämtar sitt paket i butik blir mer nöjda och ofta köper något mer, om de får ett proaktivt bemötande av butikspersonalen. Att vänta länge på sin vara sänker däremot konsumentens upplevelse.

Läs mer »

The Future of Warehousing

Supply Chain Effects Stefan Karlöf intervjuar tre erfarna experter från Zebra Technologies på temat Framtidens lager- och materialhantering (The Future of Warehousing).

Läs mer »