Apohem optimerar och automatiserar med RELEX

Apohem, som är en del av Axel Johnson Gruppen, har valt RELEX Solutions för att automatisera sin prognostisering, varuförsörjning och kampanjhantering. Lösningen ska stötta Apohems centrallager och driva förbättringar inom tillgänglighet och kundnöjdhet. Efter en omfattande urvalsprocess valde Apohem att samarbeta med RELEX lösning för att stötta både tillväxt och en ökad komplexitet i detaljhandelsplaneringen. RELEX AI- och maskininlärningsdrivna lösning ska automatisera och optimera Apohems processer för varuförsörjning. Apohem ska därmed kunna arbeta med, och reagera proaktivt på, förändringar i efterfrågan och att noggrant kunna förutse kampanjförändringar samlöst följa upp varuförsörjningens prestanda med avancerade analyser, enligt ett pressmeddelande från RELEX.

– För att stötta våra framtida tillväxtplaner behöver vi säkerställa att alla delar av företaget kan utökas snabbt och med hög kvalité. Med RELEX ser vi fram emot att uppnå en mer effektiv, automatiserad planeringsprocess som hjälper oss att leverera hög tillgänglighet för våra kunder och samtidigt minska kostnaderna, säger Gustav Hasselgren, CEO på Apohem.

Fler nyheter

Posti Group förvärvar Veddestagruppen – integreras med Aditro Logistics

Posti Group och ägarna till Veddestagruppen, har tecknat ett avtal där Posti Group förvärvar hela aktiekapitalet i Veddestagruppen AB. Veddestagruppen ägs av PEQ Invest och medlemmar i företagsledningen. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen integreras med Aditro Logistics, Posti Groups svenska dotterbolag. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Läs mer »

”Visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön”

När du en gång vant dig vid fri frakt är det svårt att plötsligt börja betala för den verkliga frakt- och returkostnaden. Samtidigt vill allt fler konsumenter veta vilken miljöpåverkan deras konsumtion har.
– Här har e-handlare en möjlighet att sticka ut och faktiskt visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön, säger Anna-Maria Petisme som forskar kring e-handel och hållbarhet, med fokus på produktreturer, vid Jönköping International Business School.

Läs mer »

Logistikautomation – allt är rätt, men vad är rätt för dig?

Merparten av all materialhantering som sker i världen görs fortfarande med manuella truckar och manuell plockning. Men det sker en snabb tillväxt inom olika typer av logistikautomation, exempelvis inom e-handeln men även i den traditionella detaljhandeln, dagligvaruhandeln och i industrin. Alla möjliga upplägg kan vara rätt: manuellt, halvautomatiserat eller helautomatiserat/integrerat. Den centrala frågan som behöver besvaras är ”vad är rätt för oss?”. Det säger Henric Hasth i sin senaste krönika i Supply Chain Effect.

Läs mer »