AutoStore expanderar snabbt i hela världen.

Element Logic får licens att sälja AutoStore i hela Europa – ETABLERAR i Polen och Benelux

Element Logic meddelar att bolaget har ingått ett avtal med AutoStore om att få sälja det populära robotsystemet över hela Europa. Avtalet med AutoStore ger Element Logic europeisk distributionsrätt, vilket innebär att hela Europa blir bolagets lokala marknad. Som ett resultat av överenskommelsen startar Element Logic upp nya verksamheter i Polen och BeNeLux.

“Vi har arbetat mot det här målet under lång tid och vi är mycket glada över att ha nått en överenskommelse med AutoStore. Överenskommelsen gör det möjligt att framöver expandera till nya marknader när vi ser goda möjligheter”, säger Dag-Adler Blakseth, CEO på Element Logic.

Element Logic har varit distributör av AutoStores skalbara och mycket flexibla lagerlösning sen 2003 och har utvecklat en egen mjukvara för att styra systemet optimalt. Utöver Polen och BeNeLux kommer ytterligare länder inom kort läggas till som nya marknader för Element Logic och planen är fortsatt att växa med omkring 25–50% årligen. 

” Vi har redan en stor efterfrågan på AutoStores lagerlösningar i Sverige och detta innebär att vi blir en ännu bättre och mer trovärdig partner i det internationella perspektivet samt att vi stärker banden till AutoStore ännu mer. AutoStores stora fördel är den yteffektiva lagerlösningen med stor flexibilitet och att systemet ofta kan byggas upp på kort tid i befintliga lokaler. Det är det som tilltalar företag som vill kunna expandera sin verksamhet och e-handel på ett smart och lönsamt sätt”, säger Thomas Karlsson, vd för Element Logic Sweden AB.

Fler nyheter

NIKEs coronavirus playbook

NIKE är välkänt för sin förmåga inom supply chain och logistik, exempelvis har företaget under många år legat i topp på Gartners lista över världens 25 främsta företag inom supply chain management, senast på tionde plats (The Gartner Supply Chain Top 25 2019). I dessa tider visar NIKE prov på hur den snabbfotade försörjningskedjan ger en unik förmåga att hantera osäkerheter.

Läs mer »

Descartes förvärvar Peoplevox

Mjukvarubolaget Descartes förvärvar det brittiska företaget Peoplevox, som bland annat erbjuder ett molnbaserat eWMS för e-handelsföretag. Genom förvärvet stärker Descartes sin portfölj av e-handelslösningar.

Läs mer »