Förenade Arabemiraten ingår avsiktsförklaring med Einride

Svenska fraktmobilitetsföretaget Einride uppger i ett pressmeddelande att de har ingått en avsiktsförklaring med Förenade Arabemiratens regering för leverans av 2 200 elektriska och autonoma fordon samt tillhörande laddningsinfrastruktur, mobilitetsplattformen Saga och annan teknik. Hela systemet är avsett att implementeras i transportnätverket Falcon Grid, som går mellan Abu Dhabi, Dubai och Sharjah.

– Etableringen av UAE Falcon Rise-nätet representerar en viktig milstolpe i vår resa mot hållbara och intelligenta transporter. Genom samarbetet med Einride vill vi dra nytta av de senaste teknologiska framstegen för att minska utsläppen och öka effektiviteten i transportbranschen i hela regionen, säger HE. Sharif Al-Olama, statssekreterare för energi- och petroleumfrågor i Förenade Arabemiraten.

– Detta samarbete är själva kärnan i vad Einride erbjuder – övergången till effektiv och hållbar transport som är helt elektrisk. Genom partnerskapet får vi möjlighet att visa hur hela regioner kan genomföra den övergången på ett smart och kostnadseffektivt sätt, säger Robert Falck som är vd och grundare på Einride.

Falcon Rise Grid är Einrides första projekt i Mellanöstern och planeras att implementeras under en femårsperiod. Inga finansiella detaljer om överenskommelsen har offentliggjorts.

Fler nyheter

Optilogic och Langebæk i strategiskt samarbete

Langebaek och Optilogic etablerat ett strategiskt partnerskap med ambitionen att leverera ett ökat värde till nordiska kunder genom ett erbjuda en kombination av Optilogics teknologilösningar och Langebaeks expertis inom Supply Chain Design.

Läs mer »

Hälsokraft effektiviserar sitt lagerplock med över 400 procent

I juni 2023 flyttade hälsokostkedjan Hälsokraft till sitt nya logistikcenter i Tumba. För att fortsätta att serva kunderna effektivt och öka servicegraden investerade bolaget i en AutoStore-lösning från Element Logic. Hälsokraft startades 1993 och bedriver e-handel och butikshandel genom 60 handlarägda butiker över hela Sverige.

Läs mer »