Framtidens lager?

Nästa nummer av tidningen Supply Chain Effect ges ut den 18 april och har temat Framtidens Lager. Särskilt fokuserar vi på hur moderna lagermjukvaror som WMS och planerings- och lagerstyrningssystem samt lagerautomation och robotisering just nu slår igenom med en enorm kraft. Av de nya lager – eller rättare sagt “materialhanteringsnoder” – som uppförs eller byggs om här i Norden är den genomsnittliga automationsgraden 80 procent. Bilden av framtidens lager är trots den kraftiga automationen relativt mångfasetterad. Lagren blir fler, mer varierade beroende på syfte och de förläggs allt närmare kunder, konsumenter och marknader.

Ur innehållet i Supply Chain Effect # 3, 2020:

  • Varför boomar lagerautomationen just nu?
  • Framtidens lagermjukvaror – WMS, lagerstyrnings-, planerings- och orderhanteringssystem.
  • Nyttan av AI och ML i praktiken.
  • Hur påverkar automatiserade lager företagets konkurrenskraft, lönsamhet, kompetensbehov och hållbarhet?
  • Det uppkopplade lagret – IoT slår igenom.
  • Ekonomiska kalkyler och finansieringslösningar.
  • Vad väntar runt hörnet – hur ser våra lager och lagerstrukturer ut i framtiden?

Hör gärna av dig om du vill veta mer. För frågor om innehållet mejla till redaktionen@sceffect.se. Har du frågor om annonsering går det bra att mejla till annons@karlof.se. Sista materialdag för annonser i papperstidningen är den 9 april.

Ladda ner Utgivningsplan 2020

Fler nyheter

E-handeln rusar – ökade 32 procent på en månad

Enligt årets första E-barometer (PostNord i samarbete med Svensk Digital Handel och HUI Research) ökade e-handeln med konsumenter med 32 % från februari till mars och för hela kvartalet växte e-handeln med konsumenter med 16 %. Största produktkategorierna blev för första gången i barometerns historia skönhet, hälsa – inklusive apoteksvaror – följt av kläder och skor. Starkast tillväxt under hela kvartalet hade apoteksvaror som ökade med 37 % följt av dagligvaror som ökade med 27 %.

Läs mer »