Gartner: Världens 20 främsta mjukvaruleverantörer för Supply Chain

I listan över världens främsta leverantörer av mjukvarulösningar inom supply chain rankas bland annat Descartes, med nordiskt huvudkontor i Malmö, på femte plats. En stark försäljningstillväxt ligger bakom den fina placeringen. 

Det amerikanska undersökningsföretaget Gartner rankar tillsammans med branschtidningen Modern Materials Handling de 20 främsta leverantörerna av mjukvara inom supply chain under 2019. Med en global försäljningstillväxt inom området på drygt 13 procent placerar sig Descartes på femte plats. 

“Det är glädjande att vi är där uppe och tampas med de stora drakarna. Vi ser hur behovet och efterfrågan på våra lösningar ökar för varje dag som går, inte bara globalt sett utan även här i de nordiska länderna. Vid sidan av leveranser till våra kunder kommer vi nu lägga i ytterligare en växel vad gäller rekrytering då vi har ett stort behov av nya medarbetare”, säger Lars Persson, försäljningschef Norden på Descartes.  

Descartes tillväxt ligger i fas med branschen som helhet där mjukvaruleveranserna ökat med 12,5 procent under åren 2017 och 2018. Ett ökat tryck på snabba, precisa och flexibla leveranser skapar behov av nya lösningar för effektivare och mer lönsamma transporter. Högst upp på behovslistan återfinns digitala lösningar för inköp men också system för att förbättra och effektivisera leveransflödena.

Gartner konstaterar att mjukvaror för supply chain management har vuxit kraftigt under senare år. Under 2017 och 2018 ökade marknaden med ca 14 % och uppgick till 12,2 miljarder dollar 2019. Utvecklingen av molntjänster uppges vara en viktig orsak till den kraftiga tillväxten. Molntjänster reducerar bland annat behovet av investeringar och egen kostsam IT-personal. Gartner konstaterar att dagens användare av dessa tjänster inte är beredda att vänta flera år på att få ut tydligt värde. De vill se en omedelbar effekt redan från start, även om det tar en viss tid att uppnå de fulla affekterna av investeringarna.

Se hela listan

1SAP
2Oracle
3JDA Software
4Infor Global Solutions
5Descartes Systems Group
6Coupa
7Jaggaer
8Manhattan Associates
9WiseTech Global
10Epicor
11e2open
12Basware
13BluJay
14GEP
15IBM
16Kinaxis
17IFS
18HighJump
19Logility
20TMC 

Källa: Gartner

Fler nyheter

DHL Supply Chain satsar på plattform med AI-driven robotteknik

DHL Supply Chain har i dagarna lanserat en plug & play-plattform med AI-driven robotteknik, i samarbete med Microsoft och Blue Yonder. Robotplattformen uppges förkorta integrerings- och programmeringstiden för nya automationsenheter i lageranläggningar. Lösningen, som bygger på Microsoft Azure IoT och molnplattformstjänster, ger även fler möjligheter att välja robotsystem som ska täcka olika typer av behov.

Läs mer »

PostNord testar paketboxar i Stockholm

Efter sommaren kommer PostNord erbjuda leverans till paketboxar för att möta den växande e-handeln och efterfrågan hos svenska konsumenter. Inledningsvis kommer 100 paketboxar placeras på konsumentnära platser runt om Stockholm. Målet är att efter en första pilottest ytterligare utöka leveransmetoden till fler platser i landet.

Läs mer »