Fredrik Hamilton, Budbee

Halv miljard till Budbee – ska accelerera sin expansion

Start-up-bolaget Budbee – en last-mile-leverantör med fokus på hållbarhet och logtech – meddelar i ett pressmeddelande att att bolaget har tagit in ytterligare 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF. Bolaget värderas i den aktuella finansieringsrundan till 2,7 miljarder kronor enligt Dagens Industri.

– När jag grundade Budbee 2015, insåg jag och mitt team den enormt stora potentialen i teknik som transformerar e-handelsleveranser, säger Fredrik Hamilton, Budbees grundare och vd, och fortsätter:

– Idag har vi en tjänst som älskas av miljontals människor i Sverige, Holland, Danmark och Finland. AMF är ett av Sveriges ledande pensionsbolag och vi är väldigt glada över att välkomna dem som en långsiktig ägare som stöttar vår ambition att växa och förbättra e-handelsupplevelsen för miljoner andra i Europa.

Budbee växte under det senaste året med 200% och ambitionen är att använda investerade medel för att ytterligare accelerera tillväxten i Europa. AMF står för totalt 240 miljoner kronor av den aktuella investeringen och resterande 285 miljoner går de befintliga investerarna in med, dvs. Stena Sessan, Kinnevik och H&M Co:lab. 

Budbee är ett techbolag som erbjuder en logistiklösning för e-handlare. Bolaget erbjuder en innovativ, flexibel leveranstjänst till 25 miljoner människor i Sverige, Nederländerna, Finland och Danmark.

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »