Markus Trautmann. Foto: Janerik Henriksson, TT.

iBoxen rekryterar Markus Trautmann

Infrastrukturbolaget iBoxen, som bygger upp ett rikstäckande och leverantörsoberoende paketboxnätverk, har rekryterat erfarne Markus Trautmann som marknads- och kommunikationschef.

iBoxen fortsätter att expander snabbt. Sedan i mars har paketboxar placerats ut i Stockholm, Göteborg och Boden. Dessutom har redan tio transportörer anslutit sig till iBoxen, vilket innebär att deras kunder (e-handlarna) kan erbjuda sina kunder fler bekväma leveransalternativ. För att stödja den fortsatta expansionen har bolaget nu anställt den erfarna kommunikationschefen Markus Trautmann.

– iBoxen kommer med ett högt tempo placera ut tusentals paketboxar runt om i Sverige och därför behöver vi stärka upp teamet ytterligare. Vi är glada att vi fått med oss Markus till iBoxen, säger Tim Jörnsen, vd och medgrundare till iBoxen.

Markus Trautmann har en lång erfarenhet inom e-handel och kommunikation i både operativa och strategiska roller. Markus har haft flera tjänster inom PostNord, bland annat som presschef samt som kommunikationschef för PostNord Logistics. Närmast kommer Markus från omställningsorganisationen TRR där han ansvarade för medierelationer och externkommunikation.

– iBoxen har en ambitiös målsättning: inom fem år ska vi erbjuda en rikstäckande infrastruktur med paketboxar så att konsumenterna enkelt kan ta emot och returnera paket max ett par hundra meter från sina hem. Infrastrukturen kommer även att minska antalet körda mil för transportörerna och erbjuda e-handelsföretag fler leveransalternativ. Den resan ser jag fram emot att vara med på, säger Markus Trautmann.

Företaget iBoxen startades i början av 2021 med målet att bygga upp ett leverantörsoberoende nätverk av paketboxar i Sverige. Totalt ska företaget ställa ut cirka 50 000 paketboxar till år 2026.


 

Fler nyheter

DHL har levererat 1 miljard doser Covid-19-vaccin

Sedan december 2020 har DHL skickat en miljard vaccindoser till mer än 160 länder i kampen mot Covid-19. Pandemin har blivit den största globala hälsokrisen på över ett sekel. Regeringar, icke-statliga organisationer och offentliga myndigheter har fokuserat på att begränsa viruset, påskyndat vaccinationsprogram för att hålla befolkningen säkra och sett till att ekonomier återhämtar sig snabbt.

Läs mer »

SCE #4 2021

Tema: Supply Chain Network Design. Planering och Optimering Supply Chain Design på frammarsch Högkonjunktur för strategisk supply chain-utveckling Äntligen får supply chain och logistik toppledningens uppmärksamhet Kompetenskrav för framgångsrik omnikanallogistik Hur mycket effektivare blir citylogistiken av stadsterminaler? Och som vanligt mycket annat!

Läs mer »