Jan Nilsson, ansvarig för Logistik&Transport

Logistik&Transport gör comeback 8-9 nov: ”Ser fram emot att träffa branschfolket igen!”

Den 8-9 november är det åter dags för Nordens största logistikmässa och konferens, Logistik&Transport i Göteborg. SCE har träffat mångårige ”mässgeneralen” Janne Nilsson, som berättar om konsekvenser och erfarenheter av senare års nedstängningar och om de höga ambitionerna inför årets evenemang.

Hur förändrades er verksamhet på Svenska Mässan när världen drabbades av Covid 19?

”Hela vår koncern som äger hotellet, mässan, restauranger och ett spa tvärnitade ju när pandemin drog in och vi fick näringsförbud. Vi blev av med otroligt många kollegor och fick skjuta upp och flytta fram alla aktiviteter. Om det var något positivt med pandemin så var det att vi lärde oss att agera mer flexibelt och att genomföra digitala events. Vi byggde upp flera studios där vi gjorde många sändningar. Men nu är det nya tag och vi söker vi med ljus och lyfta efter duktiga medarbetare igen.”

Hur har ni jobbat med er planering mm sedan mars 2020 tills i början av 2022?

”Vi följde Folkhälsomyndighetens rekommendationer så vi fick helt enkelt ställa in och flytta fram konferensen i omgångar, även om vi genomförde en hel del digitala aktiviteter och events. Under 2022 så kör vi så det ryker igen, och det känns otroligt bra!”

Beredskap för nya bakslag?

”Vi har en gruppering i Svenska Mässan koncernen som har jobbat kontinuerligt med risker ända sedan vi drabbades av pandemin. Vi har numera digitala möjligheter som vi inte hade tidigare, men vi är ju som allra bäst på våra live events, när människor får mötas på riktigt och nätverka.”

Vad är nytt på årets Logistik & Transport vad är nytt, vad är välbekant?

”I år kommer vi vara i en ny del av mässan (C, D, och E-hallen) som är jättefin och har ingång via den stora entrén. Det var där vi var för flera år sedan och det kommer bli superbra. Vi kommer ha en lokal för vår betalda konferens, i stället för som tidigare tre parallella, där vi i samarbete med Dagens logistik kör ett program baserat på de fyra temana global försörjning, svensk logtech, framtidens logistikfastigheter och eldrivet/cirkulärt. Vi har dessutom många nya och nygamla spännande utställare, exempelvis Amazon och några av de större transportörerna. Branschfesten kommer vi genomföra på vår nya, fräscha sportbar Corner, där vi har massa underhållning, barer och roliga aktiviteter.”

Dina förhoppningar inför mässan/konferensen?

”Nu har vi väntat på detta sen 2019 och jag ser verkligen fram emot att träffa branschfolket igen och jag hoppas alla tar chansen och kommer, bokar möten, nätverkar, får kunskapspåfyllnad och har kul tillsammans. Det ska bli otroligt kul att träffas fysiskt igen, så varmt välkomna till Logistik&Transport  8-9 november!

Fler nyheter

Stadigt växande marknad för fjärdepartslogistik

Uttrycken fjärdepartslogistik (4PL) och Lead Logistics Provider (LLP) lär ha myntats 1996 av Bob Evans, som då var konsult på Arthur Andersen (numera Accenture). Han definierade dessa båda uttryck som benämningar på en integratör som med resurser, kapacitet och sin egen och andra organisationers teknik designar, bygger och opererar omfattande lösningar i försörjningskedjan.

Läs mer »

Jula investerar i en AutoStore-lösning

Butikskedjan Jula växer snabbt både med fler fysiska butiker och en snabbt ökande e-handel. Med målet att både komprimera sin lagerhållning och samtidigt öka effektiviteten i plocket i centrallagret i Skara har Jula fattat beslut om att investera i en Autostore-lösning från Element Logic.

Läs mer »

Trafikanalys: Elektrifierade lastbilar ökar kraftigt kommande år

Statistikmyndigheten Trafikanalys uppger i en ny rapport att antalet nyregistrerade fordon kommer fortsatt att ligga på låga nivåer under 2024, men öka igen under 2025-2027 i takt med ett förbättrat konjunkturläge. En annan slutsats är att elektrifieringen av lastbilar fortsätter i snabb takt där även tunga eldrivna lastbilar köps i allt högre grad.

Läs mer »