Anders Bohlin, försäljningschef på Element Logic.

New Wave Group automatiserar sitt lager i Dingle, Västergötland

New Wave Group har med hjälp av Element Logic installerat robotsystemet AutoStore hos dotterbolaget New Wave Modes lager i Dingle, i Munkedals kommun. Installationen uppges ha skett utan att kunderna har märkt något.

New Wave Group AB är ett svenskt profilföretag som är börsnoterat på Stockholmsbörsen. New Wave säljer produkter under ett 40-tal varumärken inom profil- och fritidskläder, skor, accessoarer och presentartiklar m.m. Företaget har försäljning i 20 länder med flera anläggningar runtom i Europa, där Element Logic även har installerat AutoStore-lösningar.

Optimering av befintligt lager

I april 2021 skrev New Wave Mode kontrakt med Element Logic om att automatisera deras befintliga lagerfastighet i Dingle – för att spara plats och för att öka plockkapaciteten. Affärens omfattning är 9 operatörsportar, 25 robotar och 37 500 lådor med den förväntade effektiviteten satt till 850 orderrader per timme. Installationen startade i augusti 2021 och Element Logic har arbetat för att säkerställa en smidig övergång med fokus på optimering av varje centimeter i den befintliga lagerbyggnaden. November 2021 gick New Wave Modes robotlager live.

Förbättrad ergonomi

En annan positiv effekt av flytten från den gamla lagerstyrningen till den nya är att arbetsmiljön förändrats till det bättre, vilket ger en bra grund för arbetshälsa och motiverade lagerarbetare.

– Element har genom hela projektet varit lyhörda, flexibla och målinriktade utan att tumma på kvalitet och säkerhet. Trots rådande pandemi med stora störningar inom i stort sett alla logistikkedjor så slutfördes projektet, i stort sett, i tid tack vare Elements förmåga att anpassa både materialtillgång och resurser utifrån vad som behövde justeras för att nå deadline, säger Andreas Johansson, Supply Chain Manager på New Wave Group.

– Vi har arbetat tätt ihop med New Wave Group under hela processen, vilket gav oss värdefulla insikter om hur vi på bästa sätt skulle installera AutoStore utan att påverka leveransen till slutkunden under resans gång. Nu gratulerar vi New Wave Mode till att ha lagt fundamentet till en effektivare verksamhet med bättre ergonomi, säger Anders Bohlin, Sales Director på Element Logic.

Fler nyheter

Paketindex: Den gränsöverskridande e-handeln har ökat med 46 procent

Transportföretagen har nyligen publicerat en ny upplaga av Paketindex som redovisar statistik om svenska e-handelsleveranser. Paketindex för kvartal 1 2024 visar att antalet skickade paket till konsumenter ökade med 9,5 procent jämfört med samma period förra året och gränsöverskridande flöden ökade med hela 46 procent.

Läs mer »