Ökad produktivitet och optimerade sista milen-leveranser

Konsumenter ställer idag allt högre krav på snabba pålitliga leveranser, och med den rådande bristen på chaufförer arbetar många företag med att förbättra produktiviteten i sin fordonsflotta. Ett exempel är SIG plc, en ledande europeisk leverantör av specialbyggmaterial som har implementerat Descartes omfattande lösning för sista milen-leveranser, inklusive lösningar för ruttplanering, exekvering och elektroniskt leveransbevis.

I bygghandeln är smarta sista milen-leveranser ett konkurrensmedel. Förmågan att snabbt, tillförlitligt och exakt kunna leverera till kunder och samtidigt erbjuda mervärdestjänster kan förbättra kundrelationer och öka intäkterna. Planering som täcker in de begränsningar och arbetssätt som förekommer i verkliga livet måste kombineras med smarta system för ruttoptimering som kan ta fram modeller för sista milen-leveranser, samt skapa rutter som ger bästa kundservice och maximera lönsamheten. Eftersom sista milen-leveranser är så viktig för kundnöjdheten är det avgörande för många företag inom byggbranschen. De som inte använder det bästa arbetssättet riskerar att förlora de konkurrensfördelar de tidigare kunde förlita sig på. Mot den bakgrunden har SIG ökat har produktiviteten och optimerat sina sista milen-leveranser med stöd av lösningar från Descartes. Enligt ett pressmeddelande SIG ökat sina OTIF-leveranser (On-Time-In-Full) med 10–15 procent samt ökat leveransvolymen med 25 procent i den befintliga fordonsflottan med hjälp av mjukvarulösningen från Descartes.

– Byggmaterialbranschen är mycket flytande och SIG sticker ut genom att erbjuda en flexibel och pålitlig service till våra kunder. Descartes lösningar hjälper oss att hantera våra distributionscenter och leveransområden mer effektivt, med tillgång till realtidsinformation för hur vi ska organisera och styra vår leveranser optimalt. Detta har förbättrat vårt erbjudande till våra kunder och vi kan nu utnyttja våra resurser mer effektivt, säger Edward Carbett, programansvarig på SIG.

 

Fler nyheter

PipeChain förvärvar Tyringe

PipeChain uppger i ett pressmeddelande att bolaget förvärvar det svenska mjukvaruföretaget Tyringekonsult, som utvecklar molnbaserade lösningar för digitaliserad tullhantering, transportbokning och leveransplan/order-till-faktura-process.

Läs mer »

Snabbväxaren IMI förvärvar Agrippa Solutions

IMI (Industri-Matematik International AB), har utökat sitt erbjudande genom förvärvet av Agrippa Solutions. Agrippa erbjuder mobila lösningar inom avvikelsehantering och kontinuerligt förbättringsarbete för logistikintensiva bolag. Med en kombinerad expertis inom supply chain management är ambitionen att skapa mervärde för befintliga såväl som nya kunder.

Läs mer »