Order Nordic fördubblar sin AutoStore

Order Nordic, en av Nordens ledande distributörer av hemelektronik, bygger ut sitt befintliga AutoStore-anläggning med hjälp av Element Logic och fördubblar kapaciteten till 40 000 lagerplatser. 

Redan 2018 när Order Nordic installerade sitt befintliga AutoStore var planen att snabbt och enkelt kunna skala upp kapaciteten i linje med bolagets tillväxtstrategi. För att möta den tillväxt som bolaget haft under 2019 och framförallt 2020 har plockkapaciteten sedan tidigare utökats med nio nya robotar och tre nya plockstationer för att bibehålla snabba och säkra leveranser till kunderna. 

20 000 nya lagerplatser i AutoStore
Under hösten 2020 kommer Order Nordic utöka sitt lager med 1 900 m2 samt installera 20 000 nya lagerplatser i AutoStore för att tillgodose kundernas leveranskrav både inom retail- och e-handel på den nordiska marknaden.

– Vår tillväxt har under 2020 varit över förväntan samt att vi under våren inlett ett 3PL-sammarbete med e-handelsbolaget MinFot. Detta gör att vi nu, helt enligt vår tillväxtstrategi, behöver öka vår lagerkapacitet ytterligare. Då Element Logic vid tidigare installeringar visat på stort kunnande och leveranssäkerhet föll valet även denna gång på dem som leverantör säger Magnus Jönsson, Logistikchef på Order Nordic.

Även vid denna utbyggnad är det viktigt för Order Nordic att kunna skala upp kapaciteten ytterligare. Därför kommer det t.ex. förberedas för ytterligare åtta plockstationer som kan sättas i bruk på kort tid. Installationen av de nya lagerplatserna i AutoStore sattes igång i slutet av augusti och planeras vara klart i mitten av oktober. 

Order Nordic är en av de ledande distributörerna inom hemelektronik i Norden och erbjuder sina kunder ett brett sortiment som levereras till hela Norden från deras högautomatiserade lager i Helsingborg.

Fler nyheter

Ny studie kartlägger effektivare last-mile-transporter vid e-handel

E-handeln av dagligvaror fortsätter att öka och det finns förutsättningar för effektivisering av transporterna den sista sträckan till kund. Mot den bakgrunden har VTI och Chalmers Industriteknik dragit igång en förstudie som ska utveckla logistiklösningar som kan göra last-mile-transporterna mer energieffektiva. Studien ska generera ny kunskap för olika logistiklösningar som möjliggör kostnads- och transporteffektivitet och samtidigt håller en tillräckligt hög servicenivå mot kund.

Läs mer »

Toyota Material Handling effektiviserar och automatiserar hos Martin & Servera Logistik

Restauranggrossisten Martin & Serveras logistikbolag har givit truck- och logistikföretaget Toyota Material Handling Sweden i uppdrag att hjälpa företaget att rationalisera, effektivisera och därmed sänka företagets kostnader. Samarbetsavtalet som har slutits omfattar även service på Martin & Serveras samtliga truckar över hela landet, i dagsläget cirka 800, varav de flesta är lagertruckar.

Läs mer »

Volvo Group Venture Capital investerar i marknadsplats för frakttjänster

Volvo Group Venture Capital AB, som ägs av AB Volvo, har investerat i Adnavem, en marknadsplats på nätet för frakttjänster. Adnavem erbjuder transporter utan mellanhänder med fokus på Asien och norra Europa. Bolaget grundades 2017 och är baserat i Göteborg. Genom att tillhandahålla en tjänst där transportköparen gör sitt eget val av tjänsteleverantör för varje del av logistiskkedjan driver de förändring inom transport- och logistikindustrin. Hur stor ägarandelen och köpeskillingen är har inte offentliggjorts.

Läs mer »