Shippeo tar in 32 miljoner USD för fortsatt innovation och tillväxt

Shippeo är en europeisk marknadsledare för realtidsvisibilitet i transportflöden – en SaaS-plattform för real-time transportation visibility (RTTV). För att möjliggöra bolagets fortsatta snabba tillväxt och mjukvaruutveckling har ytterligare 32 MUSD tagits in från Battery Ventures och övriga befintliga investerare, NGP Capital, ETF Partners, Partech and Bpifrance Digital Venture. De tillförda pengarna kommer användas för att stärka bolagets marknadsposition och för ytterligare produktinnovation. Shippeo startades 2014 och har sedan dess erhållit 71 MUSD i investerat kapital.

Trots effekterna av Covid-19 har Shippeo mer än fördubblat sina intäkter under 2020 med kunder som Kuehne+Nagel, Total, Hager och Krone. I oktober förra året förvärvade Shippeo det franska företaget oPhone och ökade sitt nätverk med stora kunder från detaljhandeln och tillverkningssektorn. Dessutom har Shippeos totala arbetsstyrka mer än fördubblats under de senaste 12 månaderna till totalt 160 anställda, varav 45% arbetar inom R&D. Kärnan i Shippeos SaaS-plattform (software-as-a-service) är ett API som integrerar med hundratals system för transporthantering, telematikprodukter, ERP, elektroniska loggningsenheter, samt andra datakällor, för att tillhandahålla realtidsplatsdata, leveransspårning och en egenutvecklad algoritm för att beräkna leveransens beräknade ankomsttid (ETA). Med hjälp av Shippeo kan företag identifiera alla smärtsamma punkter och ineffektiviteter från start till slut i sina globala logistikverksamheter och vidta åtgärder för att optimera sina processer. Detta uppges resultera i lägre transportkostnader, ökad kundnöjdhet och mer hållbara verksamheter.

I en kommentar konstaterar bolagets CEO, Pierre Khoury (bilden) att den aktuella investeringen från Battery Ventures och deras erfarenhet av att hjälpa SaaS-bolag att växa kommer att hjälpa Shippeo att befästa sin ledande roll i Europa och öka försprånget till konkurrenterna.

Fler nyheter

Iptor förvärvar The Mesa Group

Svenskgrundade mjukvaru- och konsultbolaget Iptor förvärvades för ett drygt år sedan av tyska Bregal Unternehmerkapital, vilket har möjliggjort att företaget nu har formulerat och initierat en tillväxtstrategi – Iptor 22 Strategic Growth Plan – som är inriktad på en beslutsam global tillväxt. Det första förvärvet enligt den nya strategin blev The Mesa Group.

Läs mer »