Rickard Slettmyr

Swisslog levererar ytterligare en AutoStore till Bring

Swisslog ingick i början av 2021 ett ramavtal med Bring Parcels AB för leverans av lagerautomation för logistikföretagets nya fulfillmentlösning ”Shelfless”. Nu har beslut fattats om att bygga upp den helautomatiserade fulfillmentlösningen även i Køge utanför Köpenhamn.

Nu står det klart att Bring ska bygga sin tredje automatiserade AutoStore-anläggning i samarbete med Swisslog – den här gången i Køge utanför Köpenhamn. Anläggningen beräknas stå klar första kvartalet 2023. Sedan tidigare finns tjänsten i Oslo och en anläggning är under uppförande i Stockholm. 

– På vårt nya fullautomatiserade lager kommer vi att använda oss av Autostore-lösningar från vår automationspartner Swisslog. Majoriteten av leveranserna kommer att ske med CO2-neutrala fordon, bara några timmar efter att kunden har beställt sina varor online. Med den här stora nordiska satsningen kommer vi erbjuda både snabbare och grönare leveranser till slutmottagare, säger Rickard Slettmyr, ansvarig för etableringen av Shelfless i Norden.

Den nya fullt automatiserade lagerlösningen blir den fjärde i sitt slag som etableras i Norden i samarbete med Swisslog.

– Vi är enormt stolta och hedrade över att ha valts som partner för Brings offensiva lagerautomation. Det är ett stort förtroende vi har fått och vi ska gör vårt yttersta för att motsvara Brings höga förväntningar, säger Christian Walby, säljchef för AutoStore på Swisslog.

Swisslogs ramavtal med Bring sträcker sig över fem år och innebär att Swisslog levererar alla AutoStore-lösningar till Brings nordiska anläggningar. I det aktuella ramavtalet är det totala antalet projekterade lådor för de kommande tre åren ca. 500 000 stycken som ska installeras i Brings nordiska logistikanläggningar. Leveransen till Bring Shelfless Køge består av en AutoStore med 48 000 bins, 70 R5-redline robotar, 18 portar med pick-to-light-teknologi samt Swisslogs Sync AutoStore Software.

Fler nyheter

aim’n automatiserar sitt nybyggda lager med AutoStore

Svenska aim’n, ett varumärke för multifunktionella sportswear-plagg för kvinnor gör nu sin största satsning någonsin i och med investeringen i ett nytt huvudkontor med ett tillhörande automatiserat lager. Automationslösningen är en AutoStore från Element Logic som ska installeras i aim’ns nya lager i Getinge utanför Halmstad.

Läs mer »

Tre avgörande förutsättningar för datadrivet beslutsfattande

”Under de senaste fem åren har digitaliseringen inom många supply chain-segment tagit rejäl fart, vilket öppnar upp för både bättre visibilitet och dataanalys, med en bredd som verkligen möjliggör en högre grad av kvalitativt datadrivet beslutsfattande. Men det saknas ofta några avgörande förutsättningar för att lyckas – och det som saknas är inte tekniska förutsättningar.” Så inleds Hans Berggrens senaste krönika i Supply Chain Effect.

Läs mer »

Broman Group fortsätter att automatisera med Swisslog

För två år sedan valde finska Broman Group att samarbeta med Swisslog som partner för sitt avancerade automatiserade logistikcenter i Kervo, tre mil nordost om Helsingfors. Nu har det blivit dags att mer än fördubbla logistikcentret och Swisslog har återigen valts som leverantör.

Läs mer »