Rickard Slettmyr

Swisslog levererar ytterligare en AutoStore till Bring

Swisslog ingick i början av 2021 ett ramavtal med Bring Parcels AB för leverans av lagerautomation för logistikföretagets nya fulfillmentlösning ”Shelfless”. Nu har beslut fattats om att bygga upp den helautomatiserade fulfillmentlösningen även i Køge utanför Köpenhamn.

Nu står det klart att Bring ska bygga sin tredje automatiserade AutoStore-anläggning i samarbete med Swisslog – den här gången i Køge utanför Köpenhamn. Anläggningen beräknas stå klar första kvartalet 2023. Sedan tidigare finns tjänsten i Oslo och en anläggning är under uppförande i Stockholm. 

– På vårt nya fullautomatiserade lager kommer vi att använda oss av Autostore-lösningar från vår automationspartner Swisslog. Majoriteten av leveranserna kommer att ske med CO2-neutrala fordon, bara några timmar efter att kunden har beställt sina varor online. Med den här stora nordiska satsningen kommer vi erbjuda både snabbare och grönare leveranser till slutmottagare, säger Rickard Slettmyr, ansvarig för etableringen av Shelfless i Norden.

Den nya fullt automatiserade lagerlösningen blir den fjärde i sitt slag som etableras i Norden i samarbete med Swisslog.

– Vi är enormt stolta och hedrade över att ha valts som partner för Brings offensiva lagerautomation. Det är ett stort förtroende vi har fått och vi ska gör vårt yttersta för att motsvara Brings höga förväntningar, säger Christian Walby, säljchef för AutoStore på Swisslog.

Swisslogs ramavtal med Bring sträcker sig över fem år och innebär att Swisslog levererar alla AutoStore-lösningar till Brings nordiska anläggningar. I det aktuella ramavtalet är det totala antalet projekterade lådor för de kommande tre åren ca. 500 000 stycken som ska installeras i Brings nordiska logistikanläggningar. Leveransen till Bring Shelfless Køge består av en AutoStore med 48 000 bins, 70 R5-redline robotar, 18 portar med pick-to-light-teknologi samt Swisslogs Sync AutoStore Software.

Fler nyheter

Posti Group förvärvar Veddestagruppen – integreras med Aditro Logistics

Posti Group och ägarna till Veddestagruppen, har tecknat ett avtal där Posti Group förvärvar hela aktiekapitalet i Veddestagruppen AB. Veddestagruppen ägs av PEQ Invest och medlemmar i företagsledningen. Efter slutförd affär kommer Veddestagruppen integreras med Aditro Logistics, Posti Groups svenska dotterbolag. Parterna har kommit överens om att inte avslöja köpeskillingen.

Läs mer »

”Visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön”

När du en gång vant dig vid fri frakt är det svårt att plötsligt börja betala för den verkliga frakt- och returkostnaden. Samtidigt vill allt fler konsumenter veta vilken miljöpåverkan deras konsumtion har.
– Här har e-handlare en möjlighet att sticka ut och faktiskt visa vad både produkt och fraktalternativ kostar för miljön, säger Anna-Maria Petisme som forskar kring e-handel och hållbarhet, med fokus på produktreturer, vid Jönköping International Business School.

Läs mer »

Logistikautomation – allt är rätt, men vad är rätt för dig?

Merparten av all materialhantering som sker i världen görs fortfarande med manuella truckar och manuell plockning. Men det sker en snabb tillväxt inom olika typer av logistikautomation, exempelvis inom e-handeln men även i den traditionella detaljhandeln, dagligvaruhandeln och i industrin. Alla möjliga upplägg kan vara rätt: manuellt, halvautomatiserat eller helautomatiserat/integrerat. Den centrala frågan som behöver besvaras är ”vad är rätt för oss?”. Det säger Henric Hasth i sin senaste krönika i Supply Chain Effect.

Läs mer »