Världens främsta supply chains 2023 – se hela listan

De främsta globala försörjningskedjorna presenteras årligen i rankingen Gartner Supply Chain Top 25. Årets lista består till stor del av välkända storheter som Amazon, Apple, P&G och Unilever. Intressant är dock att franska Schneider Electric – som producerar teknik och lösningar för distribution av elektricitet – för första gången kniper förstaplatsen. Gartner berömmer särskilt Schneider Electric för bolagets gränsöverskridande förbättringsarbete som bedrivs under akronymen STRIVE (Sustainable, Trusted, Resilient, Intelligent, Velocity & Efficiency). Under det programmet har bland annat projektet ”The Zero Carbon Project” genomförts. I projektet har Schneider hjälpt sina leverantörer att minska sina CO2-utsläpp genom att stötta dem med bland annat utbildning, implementeringsstöd och andra resurser, vilket resulterat i en tioprocentig utsläppsminskning. Varken IKEA eller H&M finns längre med på listan. Det gör däremot svensk-brittiska AstraZeneca, som återfinns på 18e plats.

RankFöretag
1.Schneider Electric
2.Cisco Systems
3.Colgate-Palmolive
4.Johnson & Johnson
5.PepsiCo
6.Pfizer
7.Microsoft
8.Lenovo
9.Walmart
10.L’Oréal
11.The Coca-Cola Company
12.Diageo
13.Inditex
14.Tesla
15.Siemens
16.Intel
17.Nestlé
18.AstraZeneca
19.Dell Technologies
20.McDonald’s
21.HP Inc.
22.AB InBev
23.Alibaba
24.GlaxoSmithKline
25.Dow

Fler nyheter

WSJ: USA och Kina frikopplas än mer

Amerikanska företag väljer bort Kina, konstateras Wall Street Journal i veckan. Importen från Kina till USA ökade förvisso med 1,5 procent från mars till april, men Kinas andel av den amerikanska varuimporten sjönk till den lägsta nivån sedan 2006.

Läs mer »

NA-KD expanderar med Element Logic i Nederländerna

Modeföretaget NA-KD etablerar nytt lager i Nederländerna och väljer ytterligare en AutoStore-lösning från Element Logic. Sedan tidigare har NA-KD en AutoStore-lösning i sitt lager i Landskrona, varifrån den nordiska marknaden försörjs. Nu etablerar bolaget en liknande lagerlösning i nederländska Duiven för marknaden utanför Norden. NA-KDs AutoStore blir en av de största som någonsin installerats i landet.

Läs mer »

KNAPP lanserar modulära skyttellösningen PickEngine

KNAPP lanserar nu den modulära skyttellösningen PickEngine, som beskrivs som ”en seriös utmanare inom standardiserad lagerautomation”. PickEngine är en modulärt uppbyggd skyttellösning med en implementeringstid på cirka sex månader, och därmed lämplig för både stora och små företag som efterfrågar ett snabbt och flexibelt AS/RS-system (automated storage and retrieval system).

Läs mer »