Carlos Fernandez, Chief Product Officer på AutoStore.

AutoStore lanserar nya robotarna R5 Pro och R5+ Pro

Nu lanserar AutoStore sitt senaste tillskott till R5-serien, robotarna R5 Pro och R5+Pro. De nya funktionerna kommer att förbättra storskaliga operationer genom att frigöra utrymme för fler produkter i lagret, öka produktiviteten och minska kostnaderna.

De nya robotarna uppges vara särskilt lämpade för storskalig e-handelslogistik och flerskiftsoperationer i stor skala, samt ha högre prestanda och ge en bättre totalekonomi (TCO) än tidigare versioner.

– R5 Pro ger en ökad produktivitet per robot under långa driftstider, optimerar utrymmesanvändningen och minskar den totala ägandekostnaden, vilket i slutändan förbättrar kundupplevelsen samtidigt som lönsamheten ökar, säger Carlos Fernandez, Chief Product Officer på AutoStore och pekar på den växande efterfrågan på stora system med hög genomströmning inom e-handelssektorn.

– Med introduktionen av R5 Pro förbättras både vår marknadsposition och vårt erbjudande till kunder som hanterar mycket stora system och har logistikflöden med hög genomströmning, med långa driftstider och ett stort antal robotar, säger Fernandez.

AutoStore grundades 1996 i Nedre Vats på Norges västkust. Bolaget erbjuder fulfilmentlösningar som hjälper företag att uppnå effektivitetsvinster i sin varuhantering. Sedan starten har AutoStore levererat cirka 1 250 system i 50 länder. Företaget har kontor i Norge, USA, Storbritannien, Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Österrike, Sydkorea, Japan, Australien och Singapore, samt monteringsanläggningar i Polen. All försäljning, distribution och design sker via ett nätverk av kvalificerade systemintegratörer, exempelvis Element Logic, Swisslog, Dematic och Kardex.

Fler nyheter

Once upon a time – Part 2

”Det var en gång en kundvision i supply chain-världen som blev verklighet. Än idag undrar man hur detta kunde ske, eftersom all teknik funnits på plats länge, men ack så svårt det varit för supply chain-världen att lyckas. Men så en dag hittade den danska industrikoncernen LINAK nyckeln till supply chain-visionens förverkligande.” Så inleds Hans Berggrens och Daniel Larsons senaste krönika i SCE. Läs den här!

Läs mer »