Boozts CFO Sandra Gadd. Foto: Boozt

Boozt bygger nytt megalager

När Boozt i torsdags presenterade sin kvartalsrapport för Q4 2023 stod det klart att både omsättning och resultat hade fått ett rejält lyft under 2023 och att tech- och modekoncernen planerar för ännu ett jättelager i Ängelholm.

Boozt´s nettoomsättning landade på 2 993 miljoner kronor vilket innebär en ökning på 23 procent jämfört med året innan. Rörelseresultatet uppgick till 230 miljoner kronor, en ökning med 60 miljoner jämfört med 2022. Men minst lika intressant är att Boozts CFO, Sandra Gadd, i samband med en intervju i E-handel.se avslöjar att bolaget planerar att bygga ännu ett jättelager i Ängelholm, med fördubblad kapacitet jämfört med det befintliga högautomatiserade lagret.

– Vi behöver mer kapacitet helt enkelt och vårt gamla lager kan inte byggas ut mer för det inte finns mer plats på den tomten helt enkelt. Så nu bygger vi ett nytt på en tomt som är 88 000 kvadratmeter, uppger Sandra Gadd, och meddelar att ambitionen är att det nya megalagret ska stå färdigt under 2026.

Fler nyheter

PEQ blir huvudägare i Inquire

Private Equity-bolaget PEQ blir huvudägare i 4PL-bolaget InQuire. Med PEQ som ägare får InQuire möjlighet att utveckla sin modell för hållbar transportlogistik uppger företagen i ett pressmeddelande.

Läs mer »