Jens Bjørn Andersen, CEO, DSV Panalpina Foto: DSV

DSV Panalpina förvärvar Agility Global Integrated Logistics

I går offentliggjordes att transport- och logistikkoncernen DSV Panalpina, som för två år sedan förvärvade Panalpina, nu förvärvar Agilitys verksamhet Global Integrated Logistics, GIL. Förvärvet sker genom en överlåtelse av aktier till ett värde av 4,2 miljarder USD till GILs ägare Agility Public Warehousing Company. Med förvärvet blir Agility Public Warehousing Company näst största aktieägare i DSV Panalpina, som samtidigt blir världens tredje största transport och logistikföretag. GIL står för ca 80 % av verksamheten i Agility Public Warehousing Company och har fler än 17 000 anställda. Med förvärvet får DSV Panalpina en omsättning på 142 miljarder DKK (ca 190 miljarder SEK) och en total arbetsstyrka på över 70 000 personer. I en kommentar till storaffären säger DSVs vd och koncernchef Jens Bjørn Andersen att de båda verksamheterna matchar varandra mycket bra.

– Kombinationen av våra båda globala nätverk ger oss möjlighet att erbjuda våra kunder en ännu bättre servicenivå. GILs globala nätverk, branschkompetenser och starka marknadsposition i Asien, Stillahavsområdet och Mellanöstern kompletterar DSVs nätverk väl och stöttar vår långsiktiga ambition för värdeskapande. Våra två koncerner delar redan en gemensam kultur präglad av entreprenörskap och lokal förankring. Nu ser vi fram emot att välkomna GILs duktiga personal till DSV, säger Jens Bjørn Andersen.

Affären är ytterligare ett exempel på konsolideringen i den globala transport- och logistikbranschen, där vi med all säkerhet kan vänta oss många fler förvärv och samgåenden. DSV Panalpinas förvärv av GIL bedöms vara genomfört under tredje kvartalet 2021.

Fler nyheter

Största Geopolitiska riskerna 2021

Efter pandemiåret 2020 var alla överens om att Covid 19 var en katalysator för ett ökat fokus på risk och ”resiliens”, det vill säga motståndskraft, som kommer påverka supply chains och världshandel under lång tid. Världens största kapitalförvaltare, Blackrock Investment, har listat de tio mest sannolika geopolitiska riskerna 2021.

Läs mer »

AutoStore levererar sitt sexhundrade system

Omåttligt populära AutoStore nådde en milstolpe i och med DSV Solutions beställning av ett antal AutoStore-anläggningar till sin 3PL-verksamhet i nio länder. I och med affären levereras den sexhundrade robotanläggningen från norska AutoStore.

Läs mer »

Svenskt Näringsliv: “Svenska företag riskminimerar i den globala försörjningskedjan”

Av en ny enkät som genomförts av Svenskt Näringsliv framgår att svenska företag håller fast vid sina globala försörjningskedjor trots de negativa erfarenheterna under pandemin. Däremot uppger 80 % av de medverkande företagen att de ökar sina lager, 53 % att de skaffar sig fler alternativa leverantörer och 20 % att de avser att köpa från fler länder. Allt för att framöver minska risken för störningar i sina globala försörjningskedjor.

Läs mer »