Håkan Ericsson, avgående VD och koncernschef i PostNord

Håkan Ericsson lämnar

PostNords VD och koncernchef Håkan Ericsson lämnar sin post med omedelbar verkan. Som tillförordnad koncernchef tillträder Annemari Gardshol, vd för PostNord Sverige. Ericsson tillträdde i oktober 2013 och har under sina drygt fem år som koncernchef drivit ett omfattande förändringsarbete.

I ett pressmeddelande skriver PostNord att brev- och paketmarknaden genomgår stora förändringar och att PostNord därför på ett flexibelt och effektivt sätt behöver fortsätta att ställa om från minskade brevvolymer till en växande paketmarknad och samtidigt säkerställa hög kvalitet och servicegrad. Bolagets styrelseordförande Christian Jansson kommenterar bytet av koncernchef:

 – Som en konsekvens av accelererande marknadsförändringar behöver takten i PostNords omställningsarbete öka ytterligare. Samtidigt måste ett ökat fokus ligga på kärnverksamheten i respektive land, vilket är avgörande för att möta kundernas behov och möjliggöra långsiktig lönsamhet. Styrelsen och Håkan Ericsson har därför gemensamt kommit fram till att det är dags för nytt ledarskap för PostNord, säger Christian Jansson, ordförande i PostNord.

Styrelsen inleder omedelbart en rekryteringsprocess med målet att utse en ny permanent VD och koncernchef senast vid årsskiftet.

Fler nyheter

STORSATSNING PÅ ROBOTAR HOS WALMART

Efter omfattande pilottester under 2018 investerar nu Walmart i 4 000 butiksrobotar av olika slag. En robot (Auto-S/bilden) är utformad för att scanna hyllor för att säkra tillgänglighet, rätt placering och prismärkning. En annan robot scannar och sorterar varor från lastbilar.

Läs mer »

Amazon förvärvar Canvas Technology

Med förvärvet av robotbolaget Canvas Technology fortsätter Amazon att investera i avancerad logistikteknik som i allt större utsträckning används i e-handelsjättens lager och distributionscenters.

Läs mer »

SCE #2 2019

TEMA: Automation och digitalisering i supply chain Intervju Henric Hasth: “Dagens styrelser behöver mer supply chain-kompetens” Mycket att vinna med Inbound Control “Framtidens logistiklösning” hos Sportamore Många krav på e-handelsdistribution

Läs mer »