Christopher Catterfeld, Iptor.

Iptor förvärvar The Mesa Group

Svenskgrundade mjukvaru- och konsultbolaget Iptor förvärvades för ett drygt år sedan av tyska Bregal Unternehmerkapital, vilket har möjliggjort att företaget nu har formulerat och initierat en tillväxtstrategi – Iptor 22 Strategic Growth Plan – som är inriktad på en beslutsam global tillväxt. Det första förvärvet enligt den nya strategin blev The Mesa Group.

– I mitten av 2020 inledde vi diskussioner med några av de bolag som vi är intresserade av att förvärva och satte därefter igång konkreta förhandlingar. Trots att det tagit längre tid än normalt så är det aktuella förvärvet av The Mesa Group resultatet av det arbete som sattes igång i somras. Nu är våra förvärvsplaner i full gång igen. Vi har en stor aptit och ambition att växa ytterligare för att stärka och expandera vårt avtryck både under, men särskilt efter pandemin, säger Christopher Catterfeld som är Managing Partner på Iptor, med ansvar för strategi, marknadsföring och produktutveckling.

Trots den starka ekonomiska avmattningen under 2020 så har Iptors globala abonnemangsintäkter ökat med 60 %. Iptors lösningar är inriktade på distribution, supply chain management, logistik och planering.

– Det ska bli spännande att gå samman med Iptor i vad som är ett naturligt partnerskap och en fortsättning på ett tjugoårigt samarbete. Vi ser fram emot resultaten av tillväxtmöjligheterna under 2021 och att arbeta tillsammans med våra befintliga och framtida kunder, säger Jim Smith, CEO, The Mesa Group.

Fler nyheter

Panasonic förvärvar Blue Yonder – värderas till 72 miljarder kronor

Panasonic Corporation förvärvar Blue Yonder – en globalt ledande aktör för digitala end-to-end-lösningar i supply chain. Panasonic förvärvade redan i juli 2020 20 % av aktierna i Blue Yonder och förvärvar nu resterande 80 % av bolagets aktier. Sammantaget kostar förvärvet Panasonic 8,5 miljarder USD, vilket innebär att Blue Yonder värderas till cirka 72 miljarder kronor. Säljare är Mountain Capital och Blackstone.

Läs mer »

Matsmart automatiserar i nytt klimatsmart lager

E-handlaren Matsmart investerar i ett nytt, automatiserat och över 20 000 kvadratmeter stort lager i Örebro. Automationslösningen är e-handelsfavoriten AutoStore, som levereras av Element Logic. I det nya solcellsdrivna lagret, som beräknas tas i drift våren 2022, kommer 149 robotar effektivt hjälpa personalen att plocka och packa varor.

Läs mer »