Jonas Nilson till Norrköping Science Park

Jonas Nilson har utsetts till ny vice VD i Norrköping Science Park och tillträder sin nya befattning den den 1 februari nästa år. Jonas kommer närmast från rollen som Head of Orio Logistics, Orio AB, en verksamhet som har nått stora framgångar under senare år.

– Jag är hedrad, ödmjuk, inspirerad och full av energi att bidra till nästa steg i utvecklingen av Norrköpings Science Park, säger Jonas Nilson, som själv har bott i Norrköping under större delen av sitt liv. Yrkesmässigt är han ett verkligt proffs inom supply chain och logistik, med en civilingenjörsutbildning från Linköpings universitet i bagaget. Under åren har Jonas Nilson bland annat arbetat som affärsområdeschef på logistiktjänsteföretaget Sonat och som Supply Chain Director Europe på Thin Film Electronics. Han har även varit engagerad som styrelseledamot i logistikföreningen Plan. Nu är siktet inställt på att skapa ännu mer innovation och nya affärsverksamheter i Norrköping.

– Norrköping som historisk industristad, ett bra utvecklingsdriv och stark koppling till forskning inom tydliga framtidsområden skapar onekligen unikt bra förutsättningar. Norrköping Science Park har en stark utveckling de senaste åren, så den resan ska vi accelerera. Maximera förutsättningarna för företag, entreprenörer, forskning och det offentliga för att få innovationer till hållbara affärer och därmed arbetstillfällen. Vi skall göra det på vårt eget “Norrköpingsvis” med mycket öppenhet, kommunikation, handlingskraft och samarbeten med ett fokus på våra tre starka områden; visualisering, tryckt elektronik och effektiv logistik. Nu är detta mina helt spontana tankar innan jag börjat. Jag ser verkligen fram emot att sätta mig in i det hela på ett djupare plan tillsammans med det övriga kompetenta science park-teamet.

Norrköping Science Park stöttar nyföretagande och affärsutveckling i Norrköpings kommun. Basen är ett brett nätverk där företag och individer kopplas samman. Prioriterade områden är företag inom visualisering, tryckt elektronik och smart logistik – såväl nystartade företag som mer etablerade SME-företag och storföretag.

Fler nyheter

Priveq blir majoritetsägare i Industri-Matematik

Priveq Investment är ny majoritetsägare i Industri-Matematik International AB, IMI, en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik. IMI:s mjukvarulösningar – IMI WMS och IMI AOM – utgör centrala funktioner för att automatisera och effektivisera logistikprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

Läs mer »

Halv miljard till Budbee – ska accelerera sin expansion

Start-up-bolaget Budbee – en last-mile-leverantör med fokus på hållbarhet och logtech – meddelar i ett pressmeddelande att att bolaget har tagit in ytterligare 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF. Bolaget värderas i den aktuella finansieringsrundan till 2,7 miljarder kronor.

Läs mer »