Susanne Hjorthagen, vd för eDrop

pinDeliver och eDrop samarbetar kring obevakade hemleveranser

Last-mile-företagen pinDeliver och E-drop startar nu en gemensam satsning för att utveckla och effektivisera obevakade hemleveranser inom e-handeln. E-drop, som är ett dotterbolag till logistik och IT-företaget Nowaste Logistics AB, tillhandahåller en tjänst för mottagarfria leveranser med intakt kylkedja utan att någon person behöver få tillträde till konsumenternas hem. Det uppkopplade leveransskåpet placeras utanför hemmet och kontrolleras av mottagaren via en app. Förutom att köparen inte behöver vara hemma för att ta emot sin leverans så blir det möjligt att effektivisera logistiken eftersom att leveransfönstret blir större och transporter under rusningstid kan undvikas samtidigt som mer tidseffektiva leveransrutter kan planeras. I det aktuella samarbetets första steg integreras pinDelivers leveransplattform tekniskt med E-drops plattform. Det gör att leveranser som går genom pinDelivers leveransplattform enkelt och säkert kan levereras till E-drop.

– Det känns väldigt roligt att vi kan erbjuda våra kunder en möjlighet att leverera till E-drops skåp. Obevakade hemleveranser är ett leveransalternativ som ger fantastiska möjligheter att optimera logistiken så att hemleveranser kan bli mer hållbara, säger Patrik Thelandersson, VD för pinDeliver. 

– Något som är extra kul med vårt samarbete är att både vi och pinDeliver är oberoende aktörer som delar visionen om att förenkla och effektivisera hemleveranser inom e-handeln. Att vi kan integrera pinDelivers leveransplattform med E-drop gör att vi ökar servicen för våra kunder och tar nästa steg inom morgondagens obevakade hemleveranser, säger Susanne Hjorthagen, VD för E-drop.

På sikt kommer samarbetet att utvecklas och genom gemensam data kommer bolagen att undersöka och analysera obevakade hemleveranser ur flera olika perspektiv för att dra slutsatser kring de konkreta miljövinster obevakade hemleveranser inom dagligvaruhandeln bidrar till.

PinDeliver är ett leveranssystem för verksamheter som vill ha bästa möjliga precision i sina leveranser, dra ner på kostsam transporttid och samtidigt kunna ge alla parter den mest aktuella information som finns att tillgå avseende leveranstider.

eDrop, ett dotterbolag till Nowaste Logistics AB, erbjuder en tjänst som består av ett uppkopplat leveransskåp som håller matleveranser till konsumenter kylda.

Fler nyheter

Priveq blir majoritetsägare i Industri-Matematik

Priveq Investment är ny majoritetsägare i Industri-Matematik International AB, IMI, en ledande leverantör av affärskritisk mjukvara inom logistik. IMI:s mjukvarulösningar – IMI WMS och IMI AOM – utgör centrala funktioner för att automatisera och effektivisera logistikprocesser och inriktar sig på de kunder som hanterar de största och mest komplexa distributionsnätverken.

Läs mer »

Halv miljard till Budbee – ska accelerera sin expansion

Start-up-bolaget Budbee – en last-mile-leverantör med fokus på hållbarhet och logtech – meddelar i ett pressmeddelande att att bolaget har tagit in ytterligare 525 miljoner kronor i en investeringsrunda ledd av AMF. Bolaget värderas i den aktuella finansieringsrundan till 2,7 miljarder kronor.

Läs mer »